anonym
Zeptal/a se – 23.únor 8:11
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Napadlo mě, že než osladím mléko, prvně si trochu přismažím cukr. Dříve, než jsem přestal zvládat míchat karamel, jsem raději nalil část s čistým mlékem. Namísto záchrany karamel dokonale ztvrdnul – totálně se přilepil ke dnu, že jsem si myslel, že to z toho ani nijak nedostanu. Po přilití části s pudingem (instantním) a jeho následném tuhnutí se ale karamel najednou sám od sebe oddělil. Načež to tak nyní občas dělávám – puding vždy dokonale vyčistí jakýkoliv připálený cukr. Jak?
anonym
Zeptal/a se – 23.únor 14:30
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Napadlo mě, že než osladím mléko, prvně si trochu přismažím cukr.
Dříve, než jsem přestal zvládat míchat karamel, jsem raději nalil část
s čistým mlékem. Namísto záchrany karamel dokonale ztvrdnul – totálně
se přilepil ke dnu, že jsem si myslel, že to z toho ani nijak nedostanu. Po
přilití části s pudingem (instantním) a jeho následném tuhnutí se ale
karamel najednou sám od sebe oddělil. Načež to tak nyní občas
dělávám – puding vždy dokonale vyčistí jakýkoliv připálený cukr.
Jak?
Doplňuji:
Jenže právě mě mléko, byť horké, nijak nečistí hrnec. Jak však začne
puding tuhnout, tak nejednou lžíce, kteroužto směs míchám, přestane
drhnout o dno… (A je to čistě beze stop – bez potřeby to
složitě mýt.)