Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 15.leden 21:21

Jíte dršťky?*)

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Polívku, smažené, restované, gratinované…
Syrové nejím ani já…
😉
*)inspiroval mne svou otázkou Barbakan, nezapírám
😉

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.leden 13:46

Jíte dršťky?*)

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Polívku, smažené, restované, gratinované…
Syrové nejím ani já…
😉
*)inspiroval mne svou otázkou Barbakan, nezapírám
😉

Doplňuji:
Přidám recept na dobrotu:

  • prané a krájené drštky spařím (v hrnci) a poté nechám pár minut povařit, vodu sleju, dršťky nechám vychladnout
  • marináda – kysaná smetana, přiměřeně (trošku ´víc´, než je aktuální chuťový vjem) osolím, okořením dle chut (pro mne nadrobno nakrájený česnek, chille, bobkový list), cca kolik drštěk, tolik marinády (hmotnostně)
  • dršťky naložím do marinády na cca 24 hodin do lednice (ideálně do zapékací mísy)
  • tak, jak jsou naloženy, strčím do vyhřáté trouby na cca 130 (zakryté – aspoň alobalem) na cca půl hodiny
  • sundám dekl (alobal), promíchám a ještě tak 15 – 20 minut ogriluju na max

Kdo nemusí k masu přílohu, jí rovnou. Kdo nějakou potřebuje – dle chuti – chleba, těstoviny, brambor…
😉