Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.srpen 0:38

Máte také zlost z „hmyzích vrahů“?

Příroda a životní prostředí – Ochrana přírody

Pořádně jsem si to uvědomila až dnes, jakou mám vlastně zlost z lidí, kteří bezdůvodně zabíjí nevinná zvířata, protože jsem byla na výletě a v restauraci na zahrádce, a tam létalo plno vos, ale skoro vůbec nesedaly na jídlo ani na lidi, prostě tam jenom tak létaly, a všichni lidi kromě nás vždy čekali, až nějaká přiletí, a potom ji novinami omráčili a zašlápli… PROČ? Co jim ty vosy dělaly!? Chápu, když je někdo alergický na bodnutí, ale prosimvás, no neříkejte mi, že v té restauraci mělo přes deset lidí alergii na bodnutí! Už jsem pmohokrát měla chuť vstát, a říct něco, aby je nechali na pokoji, ale asi se nějak stydím, nebo tak, nejsem moc dominantní před cizími lidmi… Já nevím, jestli jsou opravdu tak hloupí a nevzdělaní, že si neuvědomují, že včely a jiný hmyz opylují a bez nich bychom tu nebyli. Máte někdy ten pocit?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.srpen 13:11

Máte také zlost z „hmyzích vrahů“?

Příroda a životní prostředí – Ochrana přírody

Pořádně jsem si to uvědomila až dnes, jakou mám vlastně zlost z lidí, kteří bezdůvodně zabíjí nevinná zvířata, protože jsem byla na výletě a v restauraci na zahrádce, a tam létalo plno vos, ale skoro vůbec nesedaly na jídlo ani na lidi, prostě tam jenom tak létaly, a všichni lidi kromě nás vždy čekali, až nějaká přiletí, a potom ji novinami omráčili a zašlápli… PROČ? Co jim ty vosy dělaly!? Chápu, když je někdo alergický na bodnutí, ale prosimvás, no neříkejte mi, že v té restauraci mělo přes deset lidí alergii na bodnutí! Už jsem pmohokrát měla chuť vstát, a říct něco, aby je nechali na pokoji, ale asi se nějak stydím, nebo tak, nejsem moc dominantní před cizími lidmi… Já nevím, jestli jsou opravdu tak hloupí a nevzdělaní, že si neuvědomují, že včely a jiný hmyz opylují a bez nich bychom tu nebyli. Máte někdy ten pocit?
Doplňuji:
Děkuji všem za odpovědi!
honza19hk:
Nevidíš důvod proč ji nezabít, ano, to hodně lidí, nechci tě nijak opravovat, jenom ti zobrazím pár důvodů, proč ji tedy nezabít. Věděl jsi, že vosy také vyrábějí med? Ano, některé druhy opravdu vyrábějí, ale tento med se skoro neprodává, protože není tak kvalitní jako med včelí. Vosy také opylují. Tyto některé druhy, co vyrábějí med, opravdu vyrábějí med, a nekradou ho včelám (to jsem četla v nějakém článku, ale podle mě je to nepravděpodobné) tak z čeho ho vyrábí? No taky z pylu, takže ho musí sbírat z kytek, a tím opylují. Opylují sice hůře, protože nejsou tak chlupaté jako včely, ale konec konců opylují.
ladaadal:
No, ono je to právě v tom, že bydlím blízko přírody, pozoruji ji, a jak ty říkáš „běhání po lese“ mě již v mládí naučilo, že v přírodě má každý živočich své jedinečné místo, konečně, i ta vosa.
Neříkám, že když mi hmyz jeze rovnou na jídlo, že je neodháním, naopak, snažím se je držet no nejdál od talíře, ale schválně je nezabíjím, copak když váš pes pochtívá u stolu, také ho zabijete? (a jestli ano, tak to mě potěš)