Zeptal/a se – 25.červenec 13:49
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Dobrý den, jedná se mi o tomhle. Mák je velice citlivá plodina na
žluknutí a většinou se prodává mletý. Celý, avšak špatně skladovaný,
často také žlukne. Dočetla jsem se, že v makovicích vydrží 3 až
4 roky a ráda bych si ho proto pořídila v této podobě a sama namlela.
Potřebuji ho k výrobě makového mléka a v něm je jeho (ne)kvalita opravdu
cítit.
Děkuji
Zeptal/a se – 25.červenec 14:05
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Dobrý den, jedná se mi o tomhle. Mák je velice citlivá plodina na
žluknutí a většinou se prodává mletý. Celý, avšak špatně skladovaný,
často také žlukne. Dočetla jsem se, že v makovicích vydrží 3 až
4 roky a ráda bych si ho proto pořídila v této podobě a sama namlela.
Potřebuji ho k výrobě makového mléka a v něm je jeho (ne)kvalita opravdu
cítit.
Děkuji
Doplňuji:
Bohužel vím to z vlastní zkušenosti, zatím se mi makové mléko
nepodařilo udělat, protože nejsme schopná sehnat kvalitní mák.
Skladování s látkových pytlících se doporučuje, ale obchodníci mák
skladují v plastových sáčcích na světle při pokojové teplotě.