Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 11.březen 13:47

dluhová past

Kultura a společnost – Etiketa

Při čtení příběhů osob, které upadly do dluhové pasti mě v hlavě šrotuje zda-li příčinou jejich smutných konců byla jejich „nenasytnost spotřeby“ nebo neznalost alespoň základů kupeckých počtů. Osobně jsem přesvědčen, že důsledek je v rodině, ale též chybou školského systému. Děti počítají rovnice o dvou neznámých a jsou např. nuceny biflovat se historická data, ale o důležitosti osobních a rodinných rozpočtů se nedozvídají zhola nic. Není akcentována potřeba chovat se disciplinovaně a umět potlačit opojemí vlastnit všechno za každou cenu hned a dnes. Neříkalo se tomu dříve selský rozum?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 11.březen 14:05

dluhová past

Kultura a společnost – Etiketa

Při čtení příběhů osob, které upadly do dluhové pasti mě v hlavě šrotuje zda-li příčinou jejich smutných konců byla jejich „nenasytnost spotřeby“ nebo neznalost alespoň základů kupeckých počtů. Osobně jsem přesvědčen, že důsledek je v rodině, ale též chybou školského systému. Děti počítají rovnice o dvou neznámých a jsou např. nuceny biflovat se historická data, ale o důležitosti osobních a rodinných rozpočtů se nedozvídají zhola nic. Není akcentována potřeba chovat se disciplinovaně a umět potlačit opojemí vlastnit všechno za každou cenu hned a dnes. Neříkalo se tomu dříve selský rozum?
Doplňuji:
No nevím, já měl shodnou okolností od této firmy hned několik půjček. Dodržel jsem podmínky, nemusel platit ani úrok, vždy pak poděkovali, zaslali závěrečné vypořádání a nabídli další spolupráci.