Zeptal/a se – 17.leden 20:14
Věda – Ostatní věda
6. jak se běžně říká srAženině vzniklé při odstraňování
přechodné(karbonátové) tvrdosti vody a jaký má chemický
název+prvek?
7. Kde se bude mnohem více tato sraženina vylučovat, v rychlovarné konvici
nebo v konvici na zalévání květin?Vysvětli.
8. Kterou kyselinu běžně používanou v kuchyni lze rozpustit sraženinu
vzniklou při odstraňování přechodné(karb.) tvrdosti vody?
9. Která voda je tvrdší, podzemní nebo srážková? vysvětli.
10. Proč se musí odstraňovat tvrdost z napájeví vody určené pro
napájení kotlů(kotel pro ohřev vody…)napiš alespon dva duvody
Zeptal/a se – 17.leden 20:16
Věda – Ostatní věda
6. jak se běžně říká srAženině vzniklé při odstraňování
přechodné(karbonátové) tvrdosti vody a jaký má chemický
název+prvek?
7. Kde se bude mnohem více tato sraženina vylučovat, v rychlovarné konvici
nebo v konvici na zalévání květin?Vysvětli.
8. Kterou kyselinu běžně používanou v kuchyni lze rozpustit sraženinu
vzniklou při odstraňování přechodné(karb.) tvrdosti vody?
9. Která voda je tvrdší, podzemní nebo srážková? vysvětli.
10. Proč se musí odstraňovat tvrdost z napájeví vody určené pro
napájení kotlů(kotel pro ohřev vody…)napiš alespon dva duvody
Doplňuji:
ja vim je to DÚ ale me to proste nejde