Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.listopad 18:45

Zdravím. Byl jsem křivě pravděpodobně obviněn z krádeže reklamní vlajky. Jak se zachovat u přestupkové komise?

Právo a zákony – Trestní právo

Zdravím. Byl jsem pravděpodobně obviněn z krádeže reklamní vlajky. Tuto vlajku jsem ale neukradl. Našel jsem ji na zemi a nesl asi 30 metrů. Policie se mnou přestupek na místě neřešila, jelikož jsem měl necelé 2 promile. Prakticky jsem nic hrozného neudělal ale jak se mám zachovat před komisí? Je možné se vyvlíknout? Například, že neexistují důkazy o tom, že jsem reklamu neodcizil z původního místa. Může na mě být svedeno i přisvojení cizí věci? Domů jsem si to vzít rozhodně nehodlal. Zároveň jsem policii neuposlechl hned ale doběhl jsem skupinu přátel. Teprve potom jsem zastavil. Lze to považovat za neuposlechnutí úřednické osoby? Uznávám svou blbost ale abych za to jako student platil vysoké pokuty… Díky moc.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.listopad 19:04

Zdravím. Byl jsem křivě pravděpodobně obviněn z krádeže reklamní vlajky. Jak se zachovat u přestupkové komise?

Právo a zákony – Trestní právo

Zdravím. Byl jsem pravděpodobně obviněn z krádeže reklamní vlajky. Tuto vlajku jsem ale neukradl. Našel jsem ji na zemi a nesl asi 30 metrů. Policie se mnou přestupek na místě neřešila, jelikož jsem měl necelé 2 promile. Prakticky jsem nic hrozného neudělal ale jak se mám zachovat před komisí? Je možné se vyvlíknout? Například, že neexistují důkazy o tom, že jsem reklamu neodcizil z původního místa. Může na mě být svedeno i přisvojení cizí věci? Domů jsem si to vzít rozhodně nehodlal. Zároveň jsem policii neuposlechl hned ale doběhl jsem skupinu přátel. Teprve potom jsem zastavil. Lze to považovat za neuposlechnutí úřednické osoby? Uznávám svou blbost ale abych za to jako student platil vysoké pokuty… Díky moc.
Doplňuji:
Zajímá mě hlavně jestli dostačuje můj argument, že neexistují důkazy, které mě usvědčují z krádeže. Svědky mám, ale jako slušný člověk, kterému není vše jedno, do toho nechci tahat ostatní a dělat si tak další ostudu.