Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.září 8:31

Existuje v právním světě pojem „Darování užívacích práv“?

Právo a zákony – Občanské právo

Jedná se o to, jakou má platnost darovací smlouva uzavřená mezi dvěma fyzickými osobami s úředně potvrzenými podpisy, jejímž předmětem smlouvy je „Darování užívacích práv“ na zahradu a příslušné vybavení na dobou dožití. Smlouva nebyla sepsána za přítomnosti notáře. Otázkou zůstávají případné nároky dědiců dárce.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 7.září 13:24

Existuje v právním světě pojem „Darování užívacích práv“?

Právo a zákony – Občanské právo

Jedná se o to, jakou má platnost darovací smlouva uzavřená mezi dvěma fyzickými osobami s úředně potvrzenými podpisy, jejímž předmětem smlouvy je „Darování užívacích práv“ na zahradu a příslušné vybavení na dobou dožití. Smlouva nebyla sepsána za přítomnosti notáře. Otázkou zůstávají případné nároky dědiců dárce.
Doplňuji:
Pro přiblížení problematiky doplňuji. Rodiče dali svému synovi nemalou částku na nákup pozemku a na opravu na něm stojícího domku s tím, že rodiče pozemek ošetří, vybudují na něm zahradu a do smrti budou tyto nemovitosti užívat. O tom sepsali výše popsanou smlouvu. V současnosti hrozí reálné nebezpečí, že se syn rozvede. Jaký dopad může tato skutečnost mít na užívací práva rodičů.