Odpověděl/a – 16.září 22:42
Šodó je pojem označující buď kulinářský pojem – horkou pěnu
z vína a šlehaných žloutků, se kterou se setkáváme u receptu na tzv.
buchtičky se šodó, nebo japonské kaligrafické umění.
Šodó jako potravina se vyrábí ušleháním žloutků v bílém vínu
v horké lázni, výsledná směs se dochucuje dalšími přísadami. Často se
lze setkat s napodobeninou šodó z řídkého vanilkového pudingu,
ochuceného rumem. Existuje mnoho variant recepů, liší se například druhem
použitého alkoholu (víno, rum). 🙂
https://cojeto.superia.cz/jidlo/sodo.php
Odpověděl/a – 16.září 22:43
Šodó je pojem označující buď kulinářský pojem – horkou pěnu
z vína a šlehaných žloutků, se kterou se setkáváme u receptu na tzv.
buchtičky se šodó, nebo japonské kaligrafické umění.
Šodó jako potravina se vyrábí ušleháním žloutků v bílém vínu
v horké lázni, výsledná směs se dochucuje dalšími přísadami. Často se
lze setkat s napodobeninou šodó z řídkého vanilkového pudingu,
ochuceného rumem. Existuje mnoho variant receptů, liší se například druhem
použitého alkoholu (víno, rum). 🙂
https://cojeto.superia.cz/jidlo/sodo.php