Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.září 22:42

Šodó je pojem označující buď kulinářský pojem – horkou pěnu z vína a šlehaných žloutků, se kterou se setkáváme u receptu na tzv. buchtičky se šodó, nebo japonské kaligrafické umění.
Šodó jako potravina se vyrábí ušleháním žloutků v bílém vínu v horké lázni, výsledná směs se dochucuje dalšími přísadami. Často se lze setkat s napodobeninou šodó z řídkého vanilkového pudingu, ochuceného rumem. Existuje mnoho variant recepů, liší se například druhem použitého alkoholu (víno, rum). 🙂
https://cojeto­.superia.cz/ji­dlo/sodo.php

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.září 22:43

Šodó je pojem označující buď kulinářský pojem – horkou pěnu z vína a šlehaných žloutků, se kterou se setkáváme u receptu na tzv. buchtičky se šodó, nebo japonské kaligrafické umění.
Šodó jako potravina se vyrábí ušleháním žloutků v bílém vínu v horké lázni, výsledná směs se dochucuje dalšími přísadami. Často se lze setkat s napodobeninou šodó z řídkého vanilkového pudingu, ochuceného rumem. Existuje mnoho variant receptů, liší se například druhem použitého alkoholu (víno, rum). 🙂
https://cojeto­.superia.cz/ji­dlo/sodo.php