Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.duben 17:14

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.duben 17:43

Všeobecně aku nářadí a spotřebiče moc nepoužívám, vzhledem k tomu, že mělo, při občasném používání, tu nevýhodu, že zrovna když bylo potřeba, tak byla baterie vybitá.
Což se ale v poslední době velmi zlepšilo s používáním akubaterií typu LiIon, oproti bývalým NiCd , které mají velmi malý samovybíjecí efekt a pokud se občas dobijí, i v delším termínu, jsou v případě potřeby vždy v pohotovosti.
Jinak přímo k otázce. Co se týká aku nářadí Parkside (Lídl), tak víc jak rok mám malou ruční kombinovanou vrtačku-šroubovák na 12V (cena byla tuším kolem 900,– Kč), s akumulátorem přímo v rukojeti a ta je perfektní. Dvourychlostní, perfektní moment utahování, malá a lehká. A ta je stále v permanenci. A ta už udělala tolik práce, že říkám že se už zaplatila „100 x“.
A pak ještě druhou, skoro shodnou, ale s akumulátorem pod rukojetí, na 16 V. Tu někdo, skoro novou (včetně kufříku a návodu), položil u nás nahoru na elektrokontejner a já měl to štěstí, že jsem jel okolo první. Byla sice nefunkční, ale pouze proto, že byl poškozen BMS modul v akumulátoru. Takže po jeho výměně (cca 20,– Kč z Aliexpressu) už funguje rovněž a je rovněž stále využívána.
Jinak co se týká nářadí Parkside všeobecně mám jej více typů (hoblík, šmirglovka, rozbruška, maflík, ivertorová svářečka-síťové napájení) a jsem s nimi spokojený. Není to sice nářadí kategorie „profi“, ale zatím jsem s nimi neměl žádné větší problémy.