Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.březen 10:47

Kámoška má kavárnu-cukrárnu a taky peče, ale nic takového nestudovala. Myslím, že předtím sháněla někoho s výuč. listem.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.březen 12:38

Kámoška má kavárnu-cukrárnu a taky peče, ale nic takového nestudovala. Myslím, že předtím sháněla někoho s výuč. listem.
.............­.............­.............­.............­.............
Jinak myslím nemusí mít přímo cukrářské vzdělání ze školy. Kromě odpovědného zátupce stačí jiná kvalifikace (třeba kurzy) nebo pracovní zkušenosti z oboru. Někteří, když nehchtějí zástupce, se trápí s doděláváním výučáku, ale přitom mnohdy stačí jednodušší i rychlejší formy rekvalifikace.
A jinak záleží, co bude dělat. Pokud bude jen kupovat a prodávat cukrářské výrobky a pečivo na prodejně, tak je to volná živnost a nepotřebuje žádnou odbornou způsobilost (pokud to nepeče). Kámoška má koncesovanou, řemeslnou i volnou živnost (vázanou myslím ne😂). Protože krom velkoobchodu maloobchodu, což znaměná nákup-prodej (volné), prodává kávu, čaj, taky sama občas peče (řemeslná) a prodává lihoviny/alkohol (koncesovaná).. Vše je to: 1. výroba, obchod a služby, 2. hostinská činnost, 3 prodej lihovin. Obchodní činnnost vedená jako: 1. destilace, rektifikace a míchaní lihovin a 2. stravování v restauracích atd. Má pronajatou jednu malou prodejnu (normální kavárna, ve které se dají koupit i sladkosti a alkhol) a má na to 3 živnosti a spoustu dalších povinností a smluv s jinými lidmi. Nebo vlastně spíš měla. Minulý rok musela kvůli pandemii zavřít a teď to provozuje z domova, nějak přijímá objednávky na ty cukrovinky a rozváží nebo si pro to možná někteří ti místní i chodí (je to spíš pro lidi v blízké lokalitě).