Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.leden 19:31

Charakter a skutky (ne psotavení atd).
Ale je plno výkladů (plno náboženství, filosofií a odvětví).

Podle jednoho pohledu to není nikdy lepší ani horší. Je to předem dáno, jaký člověk bude a co se mu bude dít. Podle tohoto výkladu není duše dobrá ani zlá (a to, co se děje taky není dobré ani zlé. Prostě to tak je). Duše by měla být se vším srozuměna, tak aby si mohla vybrat, kým, kdy a kde bude. Zde se tvrdí, že se člvoěk většinou reinkarnuje pouze zase do člověka (ženy nebo muže), ale není vyloučeno i něco jiného. Jednou by ta duše měla být v roli násilníka, jindy v roli oběti. V roli napadeného i v roli útočícího atd. Dokonce i dítě, které by mělo zemřít při narození nebo v nízkém věku, což má být dopředu určeno.
Taky se zde tvrdí, že ta reinkarnace nejde od nekonečna (a že nejde hned po sobě… můžou tam být roky). Co má počátek, má i konec (už si nepamatuji, co by se mělo dít po tom, co ta reinkarnace skončí. Snad ta duše přejde někam dál, na vyšší sféry? Už nevím).

Hlavně je to věc víry a názorů. Nic víc k tomu říct nejde.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.leden 19:33

Charakter a skutky (ne psotavení atd).
Ale existuje plno výkladů (je a bylo plno náboženství, filosofií a odvětví). Podle toho i zastáncl teorií.

Podle jednoho pohledu to není nikdy lepší ani horší. Je to předem dáno, jaký člověk bude a co se mu bude dít. Podle tohoto výkladu není duše dobrá ani zlá (a to, co se děje taky není dobré ani zlé. Prostě to tak je). Duše by měla být se vším srozuměna, tak aby si mohla vybrat, kým, kdy a kde bude. Zde se tvrdí, že se člověk většinou reinkarnuje pouze zase do člověka (ženy nebo muže), ale není vyloučeno i něco jiného. Jednou by ta duše měla být v roli násilníka, jindy v roli oběti. V roli napadeného i v roli útočícího atd. Dokonce i dítě, které by mělo zemřít při narození nebo v nízkém věku, což má být dopředu určeno.
Taky se zde tvrdí, že ta reinkarnace nejde od nekonečna (a že nejde hned po sobě… můžou tam být dlouhé roky než se převtělí do jiného těla). Co má počátek, má i konec (už si nepamatuji, co by se mělo dít po tom, co ta reinkarnace skončí. Snad ta duše přejde někam dál, na vyšší sféry? Už nevím).

Hlavně je to věc víry a názorů. Nic víc k tomu říct nejde.