Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.říjen 16:57

Kynuté pečivo je s droždím. Vkládám vám i odkazy, podívejte se, které druhy se z něj pečou.

Kynuté těsto může být tukové, mléčné i vodové.

Vodové
https://www.to­precepty.cz/re­cept/23598-vodove-pecivo/

Mléčené
https://www.e­ta.cz/tadyjedo­ma/recepty/mlec­ne-housticky/

Tukové
https://pavli­nice.napady.net/ru­briky/4-rady-do-kuchyne/tukove-kynute-testo


Existuje i pečivo tukové nekynuté, třeba linecké, třené.. ale na to se neptáte. Místo mléka se přidává tvaroh.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.říjen 17:00

Vkládám vám i odkazy, podívejte se, které druhy se z ně kynutého těsta pečou., které ingredience se přidávají.

Kynuté pečivo je s droždím.

Kynuté těsto může být tukové, mléčné i vodové.

Vodové
https://www.to­precepty.cz/re­cept/23598-vodove-pecivo/

Mléčné
https://www.e­ta.cz/tadyjedo­ma/recepty/mlec­ne-housticky/

Tukové
https://pavli­nice.napady.net/ru­briky/4-rady-do-kuchyne/tukove-kynute-testo


Existuje i pečivo tukové nekynuté, třeba linecké, třené.. ale na to se neptáte. Místo mléka se přidává i tvaroh, jogurt, tuk zůstává, do taženého závinu se dává i voda. atd. .