Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.říjen 19:53

Nedostatek informací (druh těsta, trouba…).
Při pečení je důležitý způsob, na stylu nezáleží :D
Doporučená teplota při pečení korpusu, piškotu bývá součástí receptu.
Elektrická trouba se předehřívá obvykle 20 minut, spodní a dolní ohřev.
Horkovzduch na pečení těst pro dort\ vhodný nebývá, nikdy nepoužívám.
Teplota 170 °C nebo 180°C. Piškotové těsto je brzy pečené (kolem 20 minut).
Sledujte barvu okem. Propečení vVyzkoušíte dřevěnou špejlí, párátkem.

Menší, stolní el. troba má topná tělesa příliš blízko formy. Tam je postup
individuální. Většinou se peče při nižší teplotě (hrozí spálení povrchu a nedopečení těsta uprostřed.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.říjen 20:01

Nedostatek informací (druh těsta, trouba…).
Při pečení je důležitý způsob, na stylu nezáleží :D
Doporučená teplota při pečení korpusu, piškotu bývá součástí receptu.
Elektrická trouba se předehřívá obvykle 20 minut, spodní a dolní ohřev.
Jiné těsto se peče třeba 45 minut, atp.
Každá trouba peče jinak
Doporučuji FB – sledovat Mirku Van Gils Slavíkovou, nebo nějakou videokuchařku.
Horkovzduch na pečení těst pro dort\ vhodný nebývá, nikdy nepoužívám.
Teplota 170 °C nebo 180°C. Piškotové těsto je brzy pečené (kolem 20 minut).
Sledujte barvu okem. Propečení vVyzkoušíte dřevěnou špejlí, párátkem.

Menší, stolní el. trouba má topná tělesa příliš blízko formy. Tam je postup
individuální. Většinou se peče při nižší teplotě (hrozí spálení povrchu a nedopečení těsta uprostřed.