Odpověděl/a – 24.říjen 19:53
Nedostatek informací (druh těsta, trouba…).
Při pečení je důležitý způsob, na stylu nezáleží :D
Doporučená teplota při pečení korpusu, piškotu bývá součástí
receptu.
Elektrická trouba se předehřívá obvykle 20 minut, spodní a dolní
ohřev.
Horkovzduch na pečení těst pro dort\ vhodný nebývá, nikdy
nepoužívám.
Teplota 170 °C nebo 180°C. Piškotové těsto je brzy pečené (kolem
20 minut).
Sledujte barvu okem. Propečení vVyzkoušíte dřevěnou špejlí,
párátkem.
Menší, stolní el. troba má topná tělesa příliš blízko formy. Tam je
postup
individuální. Většinou se peče při nižší teplotě (hrozí spálení
povrchu a nedopečení těsta uprostřed.
Odpověděl/a – 24.říjen 20:01
Nedostatek informací (druh těsta, trouba…).
Při pečení je důležitý způsob, na stylu nezáleží :D
Doporučená teplota při pečení korpusu, piškotu bývá součástí
receptu.
Elektrická trouba se předehřívá obvykle 20 minut, spodní a dolní
ohřev.
Jiné těsto se peče třeba 45 minut, atp.
Každá trouba peče jinak
Doporučuji FB – sledovat Mirku Van Gils Slavíkovou, nebo nějakou
videokuchařku.
Horkovzduch na pečení těst pro dort\ vhodný nebývá, nikdy
nepoužívám.
Teplota 170 °C nebo 180°C. Piškotové těsto je brzy pečené (kolem
20 minut).
Sledujte barvu okem. Propečení vVyzkoušíte dřevěnou špejlí,
párátkem.
Menší, stolní el. trouba má topná tělesa příliš blízko formy. Tam
je postup
individuální. Většinou se peče při nižší teplotě (hrozí spálení
povrchu a nedopečení těsta uprostřed.