Odpověděl/a – 13.říjen 19:52
Já teda čisté zeleninové vývary nedělám, ale jako výchozí surovina
pro větší vaření můžou být užitečné. Zeleninu dávám rovnou do
polévky s ostatními surovinami.
Správnější by to ale bylo podle těchto rozumů https://www.kucharkaprodceru.cz/zeleninovy-vyvar/ Tam
jsou i dlší dobré rady.
Při vytváření vývaru nejde o nic jiného, než vyluhovat aromatické látky, tedy chuť a vůni, do vody. Ze všeho nejlépe se tak děje, když se teplota vody při vaření pohybuje kolem 80–90 stupňů, voda tedy ještě nevře. Na dobrý vývar se chodí pomalu a zvolna, a platí to jak pro vývar masový, tak i pro vývar zeleninový.
Odpověděl/a – 13.říjen 19:55
Já teda čisté zeleninové vývary nedělám, ale jako výchozí surovina
pro větší vaření můžou být užitečné. Zeleninu dávám rovnou do
polévky s ostatními surovinami.
Správnější by to ale bylo podle těchto rozumů https://www.kucharkaprodceru.cz/zeleninovy-vyvar/ Tam
jsou i další dobré rady.
Při vytváření vývaru nejde o nic jiného, než vyluhovat aromatické látky, tedy chuť a vůni, do vody. Ze všeho nejlépe se tak děje, když se teplota vody při vaření pohybuje kolem 80–90 stupňů, voda tedy ještě nevře. Na dobrý vývar se chodí pomalu a zvolna, a platí to jak pro vývar masový, tak i pro vývar zeleninový.