anonym
Odpověděl/a – 19.červenec 12:12
Staření může trvat klidně i dýl, otázkou je, jestli to má pak ještě opravdu smysl.
Nejde jen o to, mít teplotu kolem 1°C, musej se dodržet i další podmínky, zejména kontrolovaná vlhkost a maso se nesmí kontaminovat ještě před stařením.
Podniky zaměřený na staření maj obrovský lednice, v podstatě haly, kde se udržuje stálá teplota, vlhkost, kontroluje se proudění vzduchu. Mívaj tam velký množství velkejch solnejch bloků.
Ale dá se to provýst i doma v obyčejný lednici. Buď se solí nebo
pomocí speciálních pytlů, který propouštěj vlkost ven, ale dovnitř
žádnou nepustěj.
V USA jsou dostupný UMAi dry bags, u nás se daj sehnat od značky 55Grad,
pak jsem zaznamenal ještě jednu značku, ale tu si teď nevybavuju.
anonym
Odpověděl/a – 19.červenec 12:13
Staření může trvat klidně i dýl, otázkou je, jestli to má pak ještě opravdu smysl.
Nejde jen o to, mít teplotu kolem 1°C, musej se dodržet i další
podmínky, zejména kontrolovaná vlhkost a maso se nesmí kontaminovat ještě
před stařením.
Nedoporučuju to dělat ve vaší primární lednici – to maso je cejtit a
neustálý otevírání není vhodný.
Podniky zaměřený na staření maj obrovský lednice, v podstatě haly, kde se udržuje stálá teplota, vlhkost, kontroluje se proudění vzduchu. Mívaj tam velký množství velkejch solnejch bloků.
Ale dá se to provýst i doma v obyčejný lednici. Buď se solí nebo
pomocí speciálních pytlů, který propouštěj vlkost ven, ale dovnitř
žádnou nepustěj.
V USA jsou dostupný UMAi dry bags, u nás se daj sehnat od značky 55Grad,
pak jsem zaznamenal ještě jednu značku, ale tu si teď nevybavuju.