Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.červenec 12:12

Staření může trvat klidně i dýl, otázkou je, jestli to má pak ještě opravdu smysl.

Nejde jen o to, mít teplotu kolem 1°C, musej se dodržet i další podmínky, zejména kontrolovaná vlhkost a maso se nesmí kontaminovat ještě před stařením.

Podniky zaměřený na staření maj obrovský lednice, v podstatě haly, kde se udržuje stálá teplota, vlhkost, kontroluje se proudění vzduchu. Mívaj tam velký množství velkejch solnejch bloků.

Ale dá se to provýst i doma v obyčejný lednici. Buď se solí nebo pomocí speciálních pytlů, který propouštěj vlkost ven, ale dovnitř žádnou nepustěj.
V USA jsou dostupný UMAi dry bags, u nás se daj sehnat od značky 55Grad, pak jsem zaznamenal ještě jednu značku, ale tu si teď nevybavuju.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.červenec 12:13

Staření může trvat klidně i dýl, otázkou je, jestli to má pak ještě opravdu smysl.

Nejde jen o to, mít teplotu kolem 1°C, musej se dodržet i další podmínky, zejména kontrolovaná vlhkost a maso se nesmí kontaminovat ještě před stařením.
Nedoporučuju to dělat ve vaší primární lednici – to maso je cejtit a neustálý otevírání není vhodný.

Podniky zaměřený na staření maj obrovský lednice, v podstatě haly, kde se udržuje stálá teplota, vlhkost, kontroluje se proudění vzduchu. Mívaj tam velký množství velkejch solnejch bloků.

Ale dá se to provýst i doma v obyčejný lednici. Buď se solí nebo pomocí speciálních pytlů, který propouštěj vlkost ven, ale dovnitř žádnou nepustěj.
V USA jsou dostupný UMAi dry bags, u nás se daj sehnat od značky 55Grad, pak jsem zaznamenal ještě jednu značku, ale tu si teď nevybavuju.