Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.červenec 11:07

Přípravy se různí, ovšem zcela zásadní je SBĚR bylin v čase. Zde záleží především na ročním období, fázích měsíce a fázích dne. Například kořeny některých bylin vykopáváme v zimním období, některé byliny sbíráme za úplňku, většinu ve fázi, kdy měsíc dorůstá, kořeny bylin naopak ve fázi, kdy měsíc couvá, některé v poledne, jiné v noci… Dále jsou velmi důležité ČÁSTI bylin, které sebereš. Některé jsou pro tvůj org. příznivé, jiné zcela nevhodné.

Mně se osvědčuje macerování více louhování za tepla. To znamená, že sebranou bylinu či třeba zeleninu ponořím přímo do studené vody a pro uvolnění silic a ostatních prospěšných látek ji tam nechám delší dobu. No a ten NEJLEPŠÍ „dobrý nápoj“ pak získáš dochucováním dle své chuti, bo zde PROSPÍVÁ, CO CHUTNÁ! (;

K macerování používám různé vody a podle obsahu minerálů a jiných prvků ve vodě pak získávám dobré bylinné nápoje různých chutí. Například více zásaditá voda mění chuť jak cukru, tak i citronu, k někderým bylinkám jde vyloženě kyselá chuť, chuť jiných, příliš kyselých, je zase možno ovlivnit třeba sodou a tak dále atak dále…

Je to věda, takový „dobrý bylinný nápoj“. Takový ve Fruitissimu nebo jinde jen tak neseženeme. Je to hodně o čase a ani prodejci neumějí zázrak. Proto pokud máš bylinnou zahrádku 10 x15 m, můžeš u vás ve městě dnes lehce zbohatnout. (;

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.červenec 11:11

Přípravy se různí, ovšem zcela zásadní je SBĚR bylin v čase. Zde záleží především na ročním období, fázích měsíce a fázích dne. Například kořeny některých bylin vykopáváme v zimním období, některé byliny sbíráme za úplňku, většinu ve fázi, kdy měsíc dorůstá, kořeny bylin naopak ve fázi, kdy měsíc couvá, některé v poledne, jiné v noci… Dále jsou velmi důležité ČÁSTI bylin, které sebereš. Některé jsou pro tvůj org. příznivé, jiné zcela nevhodné.

Mně se osvědčuje macerování více, než louhování za tepla. To znamená, že sebranou bylinu či třeba naporcovanou zeleninu ponořím přímo do studené vody a pro uvolnění silic a ostatních prospěšných látek ji tam nechám delší, ovšem přiměřenou dobu. Ta se bude lišit. No a ten NEJLEPŠÍ „dobrý nápoj“ pak získáš dochucováním dle své chuti, bo zde PROSPÍVÁ, CO CHUTNÁ! (;

K macerování používám různé vody a podle obsahu minerálů a jiných prvků ve vodě pak získávám dobré bylinné nápoje různých chutí. Například více zásaditá voda mění chuť jak cukru, tak i citronu, k někderým bylinkám jde vyloženě kyselá chuť, chuť jiných, příliš kyselých, je zase možno ovlivnit třeba sodou a tak dále atak dále…

Je to věda, takový „dobrý bylinný nápoj“. Takový ve Fruitissimu nebo jinde jen tak neseženeme. Je to hodně o čase a v tomto ohledu především prodejci neumějí zázrak. Proto pokud máš bylinnou zahrádku 10 x15 m, můžeš u vás ve městě dnes lehce zbohatnout. (;

Zdroj: zjentek