Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.březen 13:53

Znáš Maslowovu pyramidu? Člověk nejdřív musí uspokojit své základní potřeby (potřeba vzduchu, potravy, vody, spánku, atd). Až po uspokojení těchto primárních potřeb se může zaměřit na jiné.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Maslowova_py­ramida

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.březen 13:59

Znáš Maslowovu pyramidu? Člověk nejdřív musí uspokojit své základní potřeby (potřeba vzduchu, potravy, vody, spánku, atd). Až po uspokojení těchto primárních potřeb se může zaměřit na jiné. Člověk si ani neuvědmoju, jak potřebuje uspokojovat tyto základní živočišné potřeby (hlad, žízeň únavu, dýchání, vyměšování, rozmnožování… to vše jsou každodenní nebo téměř každodenní nutnosti, některé jsou neustálé jako např. dýchání. Jsou nezbytné pro život, pro jeho funkci, pro jeho zachování).
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Maslowova_py­ramida

Člověk ale stejně může poučit z čehokoli – i pokud už umírá a jeho primární potřeby teď naprosto strádají. Až uspokojí ty základní potřeby, až už u něj nebudou převládat živočišné pudy (např. pud sebezáchovy), tak pak už bude schopen zase racionálně uvažovat, myslet, a může si vzít ponaučení z toho, kde se předtím ocitl (i když v té chvíli si to asi neuvědomoval).