Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.březen 14:31

Odkazy na tyto dresingy

https://www.re­cepty.cz/recep­t/francouzsky-dresing-161649

Podle Zdeňka Pohlreicha

https://fresh­.iprima.cz/vi­deorecepty/fran­couzsky-dresing

Dělám tento jednoduchý
https://www.al­bert.cz/recep­ty/francouzsky-dresing

--
Podobný, místo cukru med

http://www.de­toxchutne.cz/do­maci-francouzsky-dresing/

Z pořadu Prostřeno
https://www.pros­treno.cz/recep­ty/2177/Francou­zsky-dresink

Přímo z francouzského originálu
http://www.les­recettesdecaty­.com/fr/recet­tes/salades-et-vinaigrettes/vi­naigrette-francaise/

250 ml porce

Tato velmi chutná domácí vinaigrette je vynikající

Ingredience
15 ml (1 lžíce) dijonské hořčice
15 ml (1 lžíce) staromódní hořčice
30 ml (2 lžíce) octa z červeného vína
30 ml (2 lžíce) nasekané šalotky
45 ml (3 lžíce) nakrájené petrželky
5 ml (1 lžička) nakrájeného česneku
sůl a pepř podle chuti
1/2 šálku (125 ml) olivového oleje

Příprava
V misce rozšlehejte obě hořčice s vinným octem.
Vmíchejte šalotky, petržel, česnek a koření.
Lijte olej tenkým proudem a šlehejte.
Nechte zaleže, čím déle, tím lépe – uvádějí 3 – 4 dny,. .

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.březen 14:35

Odkazy na tyto dresingy

https://www.re­cepty.cz/recep­t/francouzsky-dresing-161649

Podle Zdeňka Pohlreicha

https://fresh­.iprima.cz/vi­deorecepty/fran­couzsky-dresing

Dělám tento jednoduchý
https://www.al­bert.cz/recep­ty/francouzsky-dresing

--
Podobný, místo cukru med

http://www.de­toxchutne.cz/do­maci-francouzsky-dresing/

Z pořadu Prostřeno
https://www.pros­treno.cz/recep­ty/2177/Francou­zsky-dresink

Přímo z francouzského originálu
http://www.les­recettesdecaty­.com/fr/recet­tes/salades-et-vinaigrettes/vi­naigrette-francaise/

250 ml porce

Tato velmi chutná domácí vinaigrette je vynikající

Ingredience
15 ml (1 lžíce) dijonské hořčice
15 ml (1 lžíce) staromódní hořčice
30 ml (2 lžíce) octa z červeného vína
30 ml (2 lžíce) nasekané šalotky
45 ml (3 lžíce) nakrájené petrželky
5 ml (1 lžička) nakrájeného česneku
sůl a pepř podle chuti
1/2 šálku (125 ml) olivového oleje

Příprava
V misce rozšlehejte obě hořčice s vinným octem.
Vmíchejte šalotky, petržel, česnek a koření.
Lijte olej tenkým proudem a šlehejte.
Nechte zaleže, čím déle, tím lépe – uvádějí 3 – 4 dny,. .

Ten dresing používám na bramborový salát, ale nedávám česnek, někdy ani ocet, jen hořčice, olej a bylinky. .

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.březen 18:07

Odkazy na tyto dresingy

https://www.re­cepty.cz/recep­t/francouzsky-dresing-161649

Podle Zdeňka Pohlreicha

https://fresh­.iprima.cz/vi­deorecepty/fran­couzsky-dresing

Dělám tento jednoduchý
https://www.al­bert.cz/recep­ty/francouzsky-dresing

--
Podobný, místo cukru med

http://www.de­toxchutne.cz/do­maci-francouzsky-dresing/

Z pořadu Prostřeno
https://www.pros­treno.cz/recep­ty/2177/Francou­zsky-dresink

Přímo z francouzského originálu
http://www.les­recettesdecaty­.com/fr/recet­tes/salades-et-vinaigrettes/vi­naigrette-francaise/

250 ml porce

Tato velmi chutná domácí vinaigrette je vynikající

Ingredience
15 ml (1 lžíce) dijonské hořčice
15 ml (1 lžíce) starý či původní druh hořčice – u nás beru plnotučnou, nebo jiný druh, který není tak výrazný jako dijonská
30 ml (2 lžíce) octa z červeného vína
30 ml (2 lžíce) nasekané šalotky
45 ml (3 lžíce) nakrájené petrželky
5 ml (1 lžička) nakrájeného česneku
sůl a pepř podle chuti
1/2 šálku (125 ml) olivového oleje

Příprava
V misce rozšlehejte obě hořčice s vinným octem.
Vmíchejte šalotky, petržel, česnek a koření.
Lijte olej tenkým proudem a šlehejte.
Nechte zaleže, čím déle, tím lépe – uvádějí 3 – 4 dny,. .

Ten dresing používám na bramborový salát, ale nedávám česnek, někdy ani ocet, jen hořčice, olej a bylinky, pepř, sůl. . Někdy přidám zakysanou smetanu.