Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.únor 8:37

Ano čističku vzduchu Xiaomi Purifier Pro s výkonem 5300m³/h a s antibakteriálním filtrem, která nepřetržitě jede na automat a pohlcuje veškeré poletavé částice velikosti nad 0,3 , zabíjí bakterie a prachové roztoče. Nemusím si toho ani všímat, dělá to vše automaticky a výkon reguluje podle míry měřeného znečištění.

… Viry jsou ale menší …

Takže nic z toho není účinné proti koronaviru (dokonce ani pokud použijete speciální předfiltr PECO, který by je ze vzduchu zachytit dokázal), pokud se ptáte tedy speciálně kvůli viru COVID-19, není to ta nejlepší cesta. Koronavirus se šíří přenosem z člověka na člověka či kontaktem s povrchem na kterém dokáže virus nezvykle dlouho přežívat. Řešením jak se bránít nákaze koronavirem tedy nejsou jakkoliv pokročilé antibakteriální čističky, ale častější umývání rukou s využitím sterilizačních přípravků, pravidelná sterilizace povrchů a osobní respirátor pokud je riziko, že s nakaženými příjdete do kontaktu nějak významné.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.únor 8:40

Ano čističku vzduchu Xiaomi Purifier Pro s výkonem 5300m³/h a s antibakteriálním filtrem, která nepřetržitě jede na automat a pohlcuje veškeré poletavé částice velikosti nad 0,3µm, zabíjí bakterie a prachové roztoče. Dělá to automaticky a výkon reguluje podle míry měřeného znečištění.

… Viry jsou ale menší …

Takže nic z toho není účinné proti koronaviru (dokonce ani pokud použijete speciální předfiltr PECO, který by je ze vzduchu zachytit dokázal), pokud se ptáte tedy speciálně kvůli viru COVID-19, není to ta nejlepší cesta. Koronavirus se šíří přenosem z člověka na člověka či kontaktem s povrchem na kterém dokáže virus nezvykle dlouho přežívat. Řešením jak se bránít nákaze koronavirem tedy nejsou jakkoliv pokročilé antibakteriální čističky, ale častější umývání rukou s využitím sterilizačních přípravků, pravidelná sterilizace povrchů nebo jejich ošetření speciálním nano nátěrem a osobní respirátor pokud je riziko, že s nakaženými příjdete do kontaktu nějak významné.