Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.únor 14:25

Kdysi jsem v receptáří dostla radu, Uř si sice česnek nepěstuji, ale kupuji domácí i se stonky.

Dávám je do vázy, na linku, palicemi nahoru, stonky jsou zasunudé ve váze, samozřejmě bez vody. .

Česnek vydrží až do nového, nehnije. Nevydává pach, takže nezamoří místnost.

Zkuste tento rok sehnat několik palic se stonky a dát do vázy.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.únor 14:30

Kdysi jsem v receptáří dostqla radu, Už si sice česnek nepěstuji, ale kupuji domácí i se stonky.

Dávám je do vázy, na linku, palicemi nahoru, stonky jsou zasunudé v keramické váze jako květiny samozřejmě bez vody. .Je to i ozdoba.

Česnek vydrží až do nového, nehnije. Nevydává pach, takže nezamoří místnost.

Zkuste tento rok sehnat několik palic se stonky a dát do vázy.

Zde máte i další rady včetně té mé.

Nikdy jsem česnek nemrazila, ale v odkazu jsou rady.

„Lednice nebo mrazák
Lednička pro skladování česneku zrovna ideální není. Důvodem není ani tak nízká teplota, jako spíš přílišná vlhkost. Pokud už tam česnek musíte mít, nezapomeňte jej proložit papírem, který bude vlhkost absorbovat, a uložit jej do uzavíratelné nádoby. Do mrazáku už může jít bez papírů. Ztrácí ale své aroma a ostrost.“

https://hobby­.instory.cz/zah­rada/2644-jak-uskladnit-cesnek-aby-vydrzel-celou-zimu.html