Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.leden 13:13

Jako zákopová válka se nazývá 1. světová.

U 2. světové šlo o poměrně statické zákopové boje, které umožňovaly relativně stabilní dodávky teplého jídla. Stanoviště polních kuchyní se většinou nacházelo ve druhé linii, ještě častěji pak dále v týlu. Důležitá byla především rychlost a jednoduchost přípravy – hromadnému stravování vojáků vyhovovala jídla typu různých gulášů a kaší, snadno připravitelných v polních kuchyních ve velkém množství. "
https://www.sto­plusjednicka.cz/bez-jidla-neni-vitezstvi-jak-se-stravovali-vojaci-za-velke-valky


Polní strava Rudé armády: proslulá pohanková kaše

"Od vojenské stravy patrně nikdo neočekává, že bude nějak zvlášť sofistikovaná nebo chutná, ale velice žádoucí je, aby byla rychlá, jednoduchá, levná a výživná.

Pro hromadné stravování jsou tedy ideální jídla typu různých gulášů a kaší, jež lze v polní kuchyni uvařit ve velkém objemu, který se poté snadno rozděluje do ešusů hladových strávníků. Asi každý, kdo absolvoval základní vojenskou službu, si vzpomene na armádní polní guláš, ale příslušníci Rudé armády za druhé světové války si většinou museli často vystačit s pohankovou kaší, která tvořila pravidelnou součást jejich jídelníčku."

https://www.sto­plusjednicka.cz/pol­ni-strava-rude-armady-proslula-pohankova-kase

Německá kuchyně- guláše, , müsli, celozrnný chléb


Jinak informace se různé
"Do druhé světové už vojáci šli s balíčkem potravin, který se od toho dnešního moc neliší. Armády začaly financovat laboratoře, ve kterých se experimentovalo s vhodnými surovinami, jejich balením a ohřevem. V bojové výbavě se objevily první dávky s jídlem na 24 hodin. Základem byly konzervy s tradičními pokrmy – například Američané měli dušené hovězí, Britové lančmít a Rusové žitný chléb a nakládané ryby. To doplňovaly sušenky, žvýkačky, čokoláda, multivitaminy a cigarety. Objevily se i speciální balíčky, například pro jednotky operující v horách. " atd.

https://www.a­bicko.cz/clanek/prec­ti-si-zabava/18097/zelena-kuchyne-co-jedi-vojaci-v-akci.html

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.leden 18:07

Jako zákopová válka se nazývá 1. světová.

U 2. světové šlo o poměrně statické zákopové boje, které umožňovaly relativně stabilní dodávky teplého jídla. Stanoviště polních kuchyní se většinou nacházelo ve druhé linii, ještě častěji pak dále v týlu. Důležitá byla především rychlost a jednoduchost přípravy – hromadnému stravování vojáků vyhovovala jídla typu různých gulášů a kaší, snadno připravitelných v polních kuchyních ve velkém množství. "
https://www.sto­plusjednicka.cz/bez-jidla-neni-vitezstvi-jak-se-stravovali-vojaci-za-velke-valky


„Polní strava Rudé armády: proslulá pohanková kaše “

"Od vojenské stravy patrně nikdo neočekává, že bude nějak zvlášť sofistikovaná nebo chutná, ale velice žádoucí je, aby byla rychlá, jednoduchá, levná a výživná.

Pro hromadné stravování jsou tedy ideální jídla typu různých gulášů a kaší, jež lze v polní kuchyni uvařit ve velkém objemu, který se poté snadno rozděluje do ešusů hladových strávníků. Asi každý, kdo absolvoval základní vojenskou službu, si vzpomene na armádní polní guláš, ale příslušníci Rudé armády za druhé světové války si většinou museli často vystačit s pohankovou kaší, která tvořila pravidelnou součást jejich jídelníčku."

https://www.sto­plusjednicka.cz/pol­ni-strava-rude-armady-proslula-pohankova-kase

Německá kuchyně – guláše,, müsli, celozrnný chléb


Jinak informace se různé
"Do druhé světové už vojáci šli s balíčkem potravin, který se od toho dnešního moc neliší. Armády začaly financovat laboratoře, ve kterých se experimentovalo s vhodnými surovinami, jejich balením a ohřevem. V bojové výbavě se objevily první dávky s jídlem na 24 hodin. Základem byly konzervy s tradičními pokrmy – například Američané měli dušené hovězí, Britové lančmít a Rusové žitný chléb a nakládané ryby. To doplňovaly sušenky, žvýkačky, čokoláda, multivitaminy a cigarety. Objevily se i speciální balíčky, například pro jednotky operující v horách. " atd.

https://www.a­bicko.cz/clanek/prec­ti-si-zabava/18097/zelena-kuchyne-co-jedi-vojaci-v-akci.html

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.leden 9:26

Jako zákopová válka se nazývá 1. světová.

"U 2. světové šlo o poměrně statické zákopové boje, které umožňovaly relativně stabilní dodávky teplého jídla. Stanoviště polních kuchyní se většinou nacházelo ve druhé linii, ještě častěji pak dále v týlu. Důležitá byla především rychlost a jednoduchost přípravy – hromadnému stravování vojáků vyhovovala jídla typu různých gulášů a kaší, snadno připravitelných v polních kuchyních ve velkém množství. "
https://www.sto­plusjednicka.cz/bez-jidla-neni-vitezstvi-jak-se-stravovali-vojaci-za-velke-valky


„Polní strava Rudé armády: proslulá pohanková kaše “

"Od vojenské stravy patrně nikdo neočekává, že bude nějak zvlášť sofistikovaná nebo chutná, ale velice žádoucí je, aby byla rychlá, jednoduchá, levná a výživná.

Pro hromadné stravování jsou tedy ideální jídla typu různých gulášů a kaší, jež lze v polní kuchyni uvařit ve velkém objemu, který se poté snadno rozděluje do ešusů hladových strávníků. Asi každý, kdo absolvoval základní vojenskou službu, si vzpomene na armádní polní guláš, ale příslušníci Rudé armády za druhé světové války si většinou museli často vystačit s pohankovou kaší, která tvořila pravidelnou součást jejich jídelníčku."

https://www.sto­plusjednicka.cz/pol­ni-strava-rude-armady-proslula-pohankova-kase

Německá kuchyně – guláše,, müsli, celozrnný chléb

Ještě doplňuji.
„Droga, se kterou Hitlerovi vojáci šli do války “

Velkou „premiéru“ měla druhá světová válka, když Hitlerovi vojáci pochodovali do Polska

Vedlejší účinky se na frontě ignorovaly
„Stimulační pilulka, také nazývaná „tanková čokoláda“, přirozeně obsahovala rizika. Chemický „pick-me-up“ vás přiměl k závislosti a vedlejší účinky byly devastující: závratě, pocení, bludy a deprese. Někteří vojáci se při iluzích stříleli, jiní zemřeli na selhání srdce“.

Samozřejmě zpočátku zaháněla únavu, pocit hladu, stres,vyvolávala euforii atd. Jenže důsledky požívání byly negativní. ..

https://www.mdr­.de/zeitreise/per­vitin-soldaten-krieg-droge-hitler-deutsches-reich100.


Jinak informace se různé
"Do druhé světové už vojáci šli s balíčkem potravin, který se od toho dnešního moc neliší. Armády začaly financovat laboratoře, ve kterých se experimentovalo s vhodnými surovinami, jejich balením a ohřevem. V bojové výbavě se objevily první dávky s jídlem na 24 hodin. Základem byly konzervy s tradičními pokrmy – například Američané měli dušené hovězí, Britové lančmít a Rusové žitný chléb a nakládané ryby. To doplňovaly sušenky, žvýkačky, čokoláda, multivitaminy a cigarety. Objevily se i speciální balíčky, například pro jednotky operující v horách. " atd.

https://www.a­bicko.cz/clanek/prec­ti-si-zabava/18097/zelena-kuchyne-co-jedi-vojaci-v-akci.html