Odpověděl/a – 11.leden 13:13
Jako zákopová válka se nazývá 1. světová.
U 2. světové šlo o poměrně statické zákopové boje, které
umožňovaly relativně stabilní dodávky teplého jídla. Stanoviště
polních kuchyní se většinou nacházelo ve druhé linii, ještě častěji
pak dále v týlu. Důležitá byla především rychlost a jednoduchost
přípravy – hromadnému stravování vojáků vyhovovala jídla typu
různých gulášů a kaší, snadno připravitelných v polních kuchyních ve
velkém množství. "
https://www.stoplusjednicka.cz/bez-jidla-neni-vitezstvi-jak-se-stravovali-vojaci-za-velke-valky
Polní strava Rudé armády: proslulá pohanková kaše
"Od vojenské stravy patrně nikdo neočekává, že bude nějak zvlášť sofistikovaná nebo chutná, ale velice žádoucí je, aby byla rychlá, jednoduchá, levná a výživná.
Pro hromadné stravování jsou tedy ideální jídla typu různých gulášů a kaší, jež lze v polní kuchyni uvařit ve velkém objemu, který se poté snadno rozděluje do ešusů hladových strávníků. Asi každý, kdo absolvoval základní vojenskou službu, si vzpomene na armádní polní guláš, ale příslušníci Rudé armády za druhé světové války si většinou museli často vystačit s pohankovou kaší, která tvořila pravidelnou součást jejich jídelníčku."
https://www.stoplusjednicka.cz/polni-strava-rude-armady-proslula-pohankova-kase
–
Německá kuchyně- guláše, , müsli, celozrnný chléb
Jinak informace se různé
"Do druhé světové už vojáci šli s balíčkem potravin, který se od toho
dnešního moc neliší. Armády začaly financovat laboratoře, ve kterých se
experimentovalo s vhodnými surovinami, jejich balením a ohřevem. V bojové
výbavě se objevily první dávky s jídlem na 24 hodin. Základem byly
konzervy s tradičními pokrmy – například Američané měli dušené
hovězí, Britové lančmít a Rusové žitný chléb a nakládané ryby. To
doplňovaly sušenky, žvýkačky, čokoláda, multivitaminy a cigarety.
Objevily se i speciální balíčky, například pro jednotky operující
v horách. " atd.
https://www.abicko.cz/clanek/precti-si-zabava/18097/zelena-kuchyne-co-jedi-vojaci-v-akci.html
Odpověděl/a – 11.leden 18:07
Jako zákopová válka se nazývá 1. světová.
U 2. světové šlo o poměrně statické zákopové boje, které
umožňovaly relativně stabilní dodávky teplého jídla. Stanoviště
polních kuchyní se většinou nacházelo ve druhé linii, ještě častěji
pak dále v týlu. Důležitá byla především rychlost a jednoduchost
přípravy – hromadnému stravování vojáků vyhovovala jídla typu
různých gulášů a kaší, snadno připravitelných v polních kuchyních ve
velkém množství. "
https://www.stoplusjednicka.cz/bez-jidla-neni-vitezstvi-jak-se-stravovali-vojaci-za-velke-valky
„Polní strava Rudé armády: proslulá pohanková kaše “
"Od vojenské stravy patrně nikdo neočekává, že bude nějak zvlášť sofistikovaná nebo chutná, ale velice žádoucí je, aby byla rychlá, jednoduchá, levná a výživná.
Pro hromadné stravování jsou tedy ideální jídla typu různých gulášů a kaší, jež lze v polní kuchyni uvařit ve velkém objemu, který se poté snadno rozděluje do ešusů hladových strávníků. Asi každý, kdo absolvoval základní vojenskou službu, si vzpomene na armádní polní guláš, ale příslušníci Rudé armády za druhé světové války si většinou museli často vystačit s pohankovou kaší, která tvořila pravidelnou součást jejich jídelníčku."
https://www.stoplusjednicka.cz/polni-strava-rude-armady-proslula-pohankova-kase
–
Německá kuchyně – guláše,, müsli, celozrnný chléb
Jinak informace se různé
"Do druhé světové už vojáci šli s balíčkem potravin, který se od toho
dnešního moc neliší. Armády začaly financovat laboratoře, ve kterých se
experimentovalo s vhodnými surovinami, jejich balením a ohřevem. V bojové
výbavě se objevily první dávky s jídlem na 24 hodin. Základem byly
konzervy s tradičními pokrmy – například Američané měli dušené
hovězí, Britové lančmít a Rusové žitný chléb a nakládané ryby. To
doplňovaly sušenky, žvýkačky, čokoláda, multivitaminy a cigarety.
Objevily se i speciální balíčky, například pro jednotky operující
v horách. " atd.
https://www.abicko.cz/clanek/precti-si-zabava/18097/zelena-kuchyne-co-jedi-vojaci-v-akci.html
Odpověděl/a – 12.leden 9:26
Jako zákopová válka se nazývá 1. světová.
"U 2. světové šlo o poměrně statické zákopové boje, které
umožňovaly relativně stabilní dodávky teplého jídla. Stanoviště
polních kuchyní se většinou nacházelo ve druhé linii, ještě častěji
pak dále v týlu. Důležitá byla především rychlost a jednoduchost
přípravy – hromadnému stravování vojáků vyhovovala jídla typu
různých gulášů a kaší, snadno připravitelných v polních kuchyních ve
velkém množství. "
https://www.stoplusjednicka.cz/bez-jidla-neni-vitezstvi-jak-se-stravovali-vojaci-za-velke-valky
„Polní strava Rudé armády: proslulá pohanková kaše “
"Od vojenské stravy patrně nikdo neočekává, že bude nějak zvlášť sofistikovaná nebo chutná, ale velice žádoucí je, aby byla rychlá, jednoduchá, levná a výživná.
Pro hromadné stravování jsou tedy ideální jídla typu různých gulášů a kaší, jež lze v polní kuchyni uvařit ve velkém objemu, který se poté snadno rozděluje do ešusů hladových strávníků. Asi každý, kdo absolvoval základní vojenskou službu, si vzpomene na armádní polní guláš, ale příslušníci Rudé armády za druhé světové války si většinou museli často vystačit s pohankovou kaší, která tvořila pravidelnou součást jejich jídelníčku."
https://www.stoplusjednicka.cz/polni-strava-rude-armady-proslula-pohankova-kase
–
Německá kuchyně – guláše,, müsli, celozrnný chléb
Ještě doplňuji.
„Droga, se kterou Hitlerovi vojáci šli do války “
Velkou „premiéru“ měla druhá světová válka, když Hitlerovi vojáci pochodovali do Polska
Vedlejší účinky se na frontě ignorovaly
„Stimulační pilulka, také nazývaná „tanková čokoláda“, přirozeně
obsahovala rizika. Chemický „pick-me-up“ vás přiměl k závislosti a
vedlejší účinky byly devastující: závratě, pocení, bludy a deprese.
Někteří vojáci se při iluzích stříleli, jiní zemřeli na selhání
srdce“.
Samozřejmě zpočátku zaháněla únavu, pocit hladu, stres,vyvolávala euforii atd. Jenže důsledky požívání byly negativní. ..
Jinak informace se různé
"Do druhé světové už vojáci šli s balíčkem potravin, který se od toho
dnešního moc neliší. Armády začaly financovat laboratoře, ve kterých se
experimentovalo s vhodnými surovinami, jejich balením a ohřevem. V bojové
výbavě se objevily první dávky s jídlem na 24 hodin. Základem byly
konzervy s tradičními pokrmy – například Američané měli dušené
hovězí, Britové lančmít a Rusové žitný chléb a nakládané ryby. To
doplňovaly sušenky, žvýkačky, čokoláda, multivitaminy a cigarety.
Objevily se i speciální balíčky, například pro jednotky operující
v horách. " atd.
https://www.abicko.cz/clanek/precti-si-zabava/18097/zelena-kuchyne-co-jedi-vojaci-v-akci.html