Odpověděl/a – 27.prosinec 22:53
Já bychto tak fanaticky nepřeháněla :)
Je možné, že Vaše posedlost má prameny v tom, že Vašemu
tělu něco chybí (vitamíny, minerály.
Dalo by se říci, že kvalitní sojová omáčka (slaná) patří mezi několik
málo
fermentovaných sojových výrobků (v západnám zpracování), které
nejsou
pro středoevropany nebezpečné a nevhodné.
Fermentované výrobky ze soji jsou to jediné „zdravé“ ze soji
pro středoevropana.
V UK se díky vytrvalé bojovnici z řad MUDr. Na základě výzkumné
Studie zdařil zákaz podávání sojového mléka. Tolik nebezpečného
malým dětem.
Tempeh je tepelně upravená fermentovaná sója kulturou Rhizopus
oligosporus.
Natto – vařená sója fermentovaná kulturou Bacillus subtilis.
Sójová omáčka (shoyu, tamari) je slaná hnědá omáčka vyrobená fermentací sójových bobů nebo odtučněné sójové mouky, příp. krupice mikroorganizmy Aspergillus oryzeae nebo Aspergillus soyae a ke konci procesu i mléčnými bakteriemi (Lactobacillus delbrückii) a kvasinkami. Sójová omáčka má široké použití při ochucování pokrmů.
Miso – sójová pasta vyráběná fermentací směsi obilovin a sójových bobů pomocí Aspergillus oryzeae s přídavkem mikroorganizmů produkujících kyselinu mléčnou.
Další fermentovaný výrobek ze sóji je sufu (čínský sýr). Je to tofu
fermentované plísní Actinomucor elegans.
V zemích jihovýchodní Asie se připravuje řada dalších výrobků a
pokrmů nám neznámých. Z fermentovaných např. hamanatto (tao-si, taotjo,
tou-shih, black beans), ganmodoki, ontjom, a kochu-chang.
Odpověděl/a – 27.prosinec 22:58
Já bych to tak fanaticky nepřeháněla :)
Je možné, že Vaše posedlost má prameny v tom, že Vašemu
tělu něco chybí (vitamíny, minerály.
Dalo by se říci, že kvalitní sojová omáčka (slaná) patří mezi několik
málo
fermentovaných sojových výrobků (v západnám zpracování), které
nejsou
pro středoevropany nebezpečné a nevhodné.
Fermentované výrobky ze soji jsou to jediné „zdravé“ ze soji
pro středoevropana.
V UK se díky vytrvalé bojovnici z řad MUDr. Na základě výzkumné
Studie zdařil zákaz podávání sojového mléka. Tolik nebezpečného
malým dětem.
Tempeh je tepelně upravená fermentovaná sója kulturou Rhizopus
oligosporus.
Natto – vařená sója fermentovaná kulturou Bacillus subtilis.
Sójová omáčka (shoyu, tamari) je slaná hnědá omáčka vyrobená fermentací sójových bobů nebo odtučněné sójové mouky, příp. krupice mikroorganizmy Aspergillus oryzeae nebo Aspergillus soyae a ke konci procesu i mléčnými bakteriemi (Lactobacillus delbrückii) a kvasinkami. Sójová omáčka má široké použití při ochucování pokrmů.
Miso – sójová pasta vyráběná fermentací směsi obilovin a sójových bobů pomocí Aspergillus oryzeae s přídavkem mikroorganizmů produkujících kyselinu mléčnou.