Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.prosinec 22:53

Já bychto tak fanaticky nepřeháněla :)
Je možné, že Vaše posedlost má prameny v tom, že Vašemu
tělu něco chybí (vitamíny, minerály.
Dalo by se říci, že kvalitní sojová omáčka (slaná) patří mezi několik málo
fermentovaných sojových výrobků (v západnám zpracování), které nejsou
pro středoevropany nebezpečné a nevhodné.

Fermentované výrobky ze soji jsou to jediné „zdravé“ ze soji
pro středoevropana.
V UK se díky vytrvalé bojovnici z řad MUDr. Na základě výzkumné
Studie zdařil zákaz podávání sojového mléka. Tolik nebezpečného
malým dětem.
Tempeh je tepelně upravená fermentovaná sója kulturou Rhizopus oligosporus.

Natto – vařená sója fermentovaná kulturou Bacillus subtilis.

Sójová omáčka (shoyu, tamari) je slaná hnědá omáčka vyrobená fermentací sójových bobů nebo odtučněné sójové mouky, příp. krupice mikroorganizmy Aspergillus oryzeae nebo Aspergillus soyae a ke konci procesu i mléčnými bakteriemi (Lactobacillus delbrückii) a kvasinkami. Sójová omáčka má široké použití při ochucování pokrmů.

Miso – sójová pasta vyráběná fermentací směsi obilovin a sójových bobů pomocí Aspergillus oryzeae s přídavkem mikroorganizmů produkujících kyselinu mléčnou.

Další fermentovaný výrobek ze sóji je sufu (čínský sýr). Je to tofu fermentované plísní Actinomucor elegans.
V zemích jihovýchodní Asie se připravuje řada dalších výrobků a pokrmů nám neznámých. Z fermentovaných např. hamanatto (tao-si, taotjo, tou-shih, black beans), ganmodoki, ontjom, a kochu-chang.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.prosinec 22:58

Já bych to tak fanaticky nepřeháněla :)
Je možné, že Vaše posedlost má prameny v tom, že Vašemu
tělu něco chybí (vitamíny, minerály.
Dalo by se říci, že kvalitní sojová omáčka (slaná) patří mezi několik málo
fermentovaných sojových výrobků (v západnám zpracování), které nejsou
pro středoevropany nebezpečné a nevhodné.

Fermentované výrobky ze soji jsou to jediné „zdravé“ ze soji
pro středoevropana.
V UK se díky vytrvalé bojovnici z řad MUDr. Na základě výzkumné
Studie zdařil zákaz podávání sojového mléka. Tolik nebezpečného
malým dětem.
Tempeh je tepelně upravená fermentovaná sója kulturou Rhizopus oligosporus.

Natto – vařená sója fermentovaná kulturou Bacillus subtilis.

Sójová omáčka (shoyu, tamari) je slaná hnědá omáčka vyrobená fermentací sójových bobů nebo odtučněné sójové mouky, příp. krupice mikroorganizmy Aspergillus oryzeae nebo Aspergillus soyae a ke konci procesu i mléčnými bakteriemi (Lactobacillus delbrückii) a kvasinkami. Sójová omáčka má široké použití při ochucování pokrmů.

Miso – sójová pasta vyráběná fermentací směsi obilovin a sójových bobů pomocí Aspergillus oryzeae s přídavkem mikroorganizmů produkujících kyselinu mléčnou.