Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.prosinec 15:11

Název „Nokia“ je odvozen od města Nokia a řeky Nokianvirta. … V roce 1865 zřídil těžební inženýr Fredrik Idestam mlýn na výrobu buničiny na březích peřejí Tammerkoski ve městě Tampere v jihozápadním Finsku.

https://www.go­ogle.com/sear­ch?client=fire­fox-b-d&q=the+origin+of+the+w­ord+Nokia+for+mo­bile

První GSM hovor na světě provedl finský premiér Harri Holkeri 1. července 1991 pomocí zařízení Nokia v pásmu 900 MHz postavené společností Nokia a provozovaného společností Radiolinja. V listopadu 1992 byla zahájena výroba telefonu Nokia 1011, čímž se stal prvním komerčně dostupným mobilním telefonem GSM.

Podrobná historie názvu Nokia
https://en.m.wi­kipedia.org/wi­ki/History_of_No­kia

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.prosinec 15:16

Název „Nokia“ je odvozen od názvu města Nokia a řeky Nokianvirta. … V roce 1865 zřídil těžební inženýr Fredrik Idestam mlýn na výrobu buničiny na březích peřejí Tammerkoski ve městě Tampere v jihozápadním Finsku.

https://www.go­ogle.com/sear­ch?client=fire­fox-b-d&q=the+origin+of+the+w­ord+Nokia+for+mo­bile

První GSM hovor na světě provedl finský premiér Harri Holkeri 1. července 1991 pomocí zařízení Nokia v pásmu 900 MHz postaveného společností Nokia a provozovaného společností Radiolinja. V listopadu 1992 byla zahájena výroba telefonu Nokia 1011, čímž se stal prvním komerčně dostupným mobilním telefonem GSM.

Podrobná historie názvu města Nokia
https://en.m.wi­kipedia.org/wi­ki/History_of_No­kia

Když však hovoříme o mobilních telefonech v roce 2017 (a dále) bude sestava telefonů značky Nokia vyrobena společností HMD Global. HMD je držitelem výhradní licence na výrobu a prodej smartphonů značky Nokia. Mnoho zaměstnanců HMD zahrnuje bývalé zaměstnance Nokia, kteří byli převedeni do společnosti Microsoft, když Nokia prodala divizi Mobiles and Services společnosti Microsoft.
https://www.qu­ora.com/Who-is-the-owner-of-Nokia