Odpověděl/a – 13.srpen 12:19
Kdysi jsem v kalednáří, který vydal tzv. dámský klub bývalých hlasatelek, našla recept na čočklu po brněnsku.
Teď jsem našla recept na netu. Čočku připravuji takto:
Přebranou čočku nejméně na 2 hodiny namočíme. a vaříme.
"K poloměkké čočce přihodíme kostku zeleninového bujónu a přimícháme mrkev a celer nakrájené na tenké hranolky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, když se začne barvit dozlatova, zasypeme moukou a umícháme cibulovou jíšku, kterou čočku zahustíme.
Když je čočka zcela vařená, dochutíme ji solí, pepřem a citronovou šťávou, přisypeme petrželku a nakonec vmícháme kelímek zakysané smetany. Porce na talířích sypeme osmaženou cibulkou. Můžeme podávat jen s chlebem nebo přidáme i kousek uzeného masa nebo uzeniny."
Kvůli dietě nepřidávám smaženou cibulku, místo čerstvé zeleniny dávám někdy mraženou.
https://srecepty.cz/cocka-po-brnensku.
Čočka je dobrá i na druhý den.
Odpověděl/a – 13.srpen 12:41
Kdysi jsem v kalednáří, který vydal tzv. dámský klub bývalých hlasatelek, našla recept na čočklu po brněnsku.Je to již několik roků, ale od té doby ji nepřipravuji jinak.
Tento recept je i na netu. Čočka chutná nejen mně, ale i všem ostatním,. jimž ji nabídnu.
Přebranou čočku po namočení vaříme.
"K poloměkké čočce přihodíme kostku zeleninového bujónu a přimícháme mrkev a celer nakrájené na tenké hranolky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, když se začne barvit dozlatova, zasypeme moukou a umícháme cibulovou jíšku, kterou čočku zahustíme.
Když je čočka zcela vařená, dochutíme ji solí, pepřem a citronovou šťávou, přisypeme petrželku a nakonec vmícháme kelímek zakysané smetany. Porce na talířích sypeme osmaženou cibulkou. Můžeme podávat jen s chlebem nebo přidáme i kousek uzeného masa nebo uzeniny."
Kvůli dietě nepřidávám smaženou cibulku, místo čerstvé zeleniny dávám někdy mraženou. Lžíci mouky zamíchám do smetany, nedělám jíšku. Ale i tak je dobrá i na druhý den.