Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.červen 8:24

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.červen 8:34

O nákladech nad připravovaným jídlem až tolik nepřemýšlím, je naprosto zřejmé že musí být mnohem nižší než při kupování hotových jídel v restauracích či krabičkách, to je logické. Ale toho ČASU který tim ztratíte, dvě hodiny denně tím ubijete do bezvědomí a nikdo vám je už nevrátí, to je měsíc ročně, který zabijete jen u plotny, na to bych se mohl z vysoka… Takže moje snídaně a svačiny řeším vědeckým přístupem, stravou připravenou naprosto perfektně podle výživových doporučení EFSA, to jsou ty práškové koktejly typu MANA MARK 5 nebo POWDER MATTER verze 2.0, možná znáte. Vychází to na 1€ za 400kcal, což je velmi slušná cena která rozhodně konkuruje nákladům na domácí vyvařování, přitom při domácím kuchtění nikdy optimálního složení EFSA nedosáhnete, to prostě nejde. Nemůžete dostat do běžného jídla optimální poměry sacharidů, bílkovin i tuků současně optimální poměry nasycených a nenasycených tuků a poměry vitamínů B, to fakt není možné. Tady laboratorně připravované prášky jednoznačně vedou a maji budoucnost i z ekonomického hlediska protože umí být i výrazně levnější právě na jednotku kcal při zachování optimálního složení.