Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.červen 11:18

U nás v prodejně zeleniny prodává to, co se vypěstuje u nás. Jenže ne vždy je všeho dostatek.

Jablka – nedávné jsem v jednom pořadu zaslechla, že lidé upředostňují jablka z dovozu, protože jsou vzhledově dokonalejší a sladší než naše česká .

Ale sadaři se zaměřují na staré české odrůdy, takže se i občas ojevují v prodejnách.. V pořadu pěstitel říkal, že naopak některé druhy našich jablek chutnají Američanům.

Jinak se k nám dováží zelenina např. ze Španělska, která se sklízí dříve než ´u nás.

Třeba rané jahody nejsou české, kanadské „borůvky“, celoročně citrusy – ty se u nás nepěstují, dováží se čínský čensek, zřejmě je levnější než náš, toho je málo apod.

Mám ráda štiplavé papriky, zelináře je kupoval ze Slovenska, jenže o ně není u nás zájem, tudíž Slováci k nám je už nevozí. Soukromých zelenin není v naší oblasti zase tolik, aby se prodej rajčata paprik finančně vyplatil.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.červen 12:23

U nás v prodejně zeleniny prodává to, co se vypěstuje u nás. Jenže ne vždy je všeho dostatek.

Rozšířit pěstování zeleniny. Bylo by lepší třeba místo řepky, za niž se lépe platí, pěstovat brambory,. Stejně třeba česnek i cibule, jejichž pěstování je pracnější

Zelenina vyžaduje více vody, té je někde nedostatek na zalévání.

Jablka – nedávno jsem v jednom pořadu zaslechla, že lidé upřednostňují jablka z dovozu, protože jsou vzhledově dokonalejší a sladší než naše česká .

Ale sadaři se zaměřují na staré české odrůdy, takže se i občas ojevují v prodejnách.. V pořadu pěstitel říkal, že naopak některé druhy našich jablek chutnají Američanům.

Jinak se k nám dováží zelenina např. ze Španělska, která se sklízí dříve než ´u nás.

Třeba rané jahody nejsou české, kanadské „borůvky“, celoročně citrusy – ty se u nás nepěstují, dováží se čínský čensek, zřejmě je levnější než náš, toho je málo apod.

Mám ráda štiplavé papriky, zelináře je kupoval ze Slovenska, jenže o ně není u nás zájem, tudíž Slováci k nám je už nevozí. Soukromých zelenin není v naší oblasti zase tolik, aby se prodej rajčata paprik finančně vyplatil.

Drobní pěstitelé to nemají snadné. Markety nejsou české, talže podléhají víc nařízením EU.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.červen 12:58

U nás v prodejně zeleniny prodává to, co se vypěstuje u nás. Jenže ne vždy je všeho dostatek.

Rozšířit pěstování zeleniny. Bylo by lepší třeba místo řepky, za niž se lépe platí, pěstovat brambory,. Stejně třeba česnek i cibule, jejichž pěstování je pracnější

Zelenina vyžaduje více vody, té je někde nedostatek na zalévání.

Jablka – nedávno jsem v jednom pořadu zaslechla, že lidé upřednostňují jablka z dovozu, protože jsou vzhledově dokonalejší a sladší než naše česká .

Ale sadaři se zaměřují na staré české odrůdy, takže se i občas ojevují v prodejnách.. V pořadu pěstitel říkal, že naopak některé druhy našich jablek chutnají Američanům.

Jinak se k nám dováží zelenina – např. ze Španělska, která se sklízí dříve než ´u nás.

Třeba rané jahody nejsou české, kanadské „borůvky“, celoročně citrusy – ty se u nás nepěstují, dováží se čínský česnek, zřejmě je levnější než náš, toho je málo apod.

Mám ráda štiplavé papriky, zelinář je kupoval ze Slovenska, jenže o ně není u nás zájem, tudíž Slováci k nám je už nevozí. Soukromých zelenin není v naší oblasti zase tolik, aby se prodej rajčata i paprik finančně vyplatil.

Drobní pěstitelé to nemají snadné. Markety nejsou české, talke podléhají víc nařízením EU.