Odpověděl/a – 7.duben 10:56
Přečtěte sio odkaz, jak se to děláv USA. a názor na naše vína.
https://www.jizni-svah.cz/2008/07/voda-ve-vaem-vn.html
"Kolik vody přidat,. těžko říct. Ředění vína na snesitelné množství alkoholu. A není to případ jen supermarketovek, k této technologii se přiznávají i významná vinařství s dost drahými víny.
Jak se na to dívají odborníci z našich krajů (kteří, pravda, zatím asi ředit nemusí…)? Je přidaná voda větší zlo než cukr či kyseliny? Kde je hranice „příliš velkého zásahu“ při přípravě vína, aby se změnilo z přírodního produktu na něco jiného?"
Např. v USA je povoleno přidání až 30 % vody do vína, a ta vína se mohou dovážet i do zemí EU, tedy i k nám. V EU je přidávání vody do vína jedním z největších prohřešků!
https://www.znovin.cz/aktualni-tema-cukr-a-vino
--
"Vín je na trhu nepřeberné množství, ale pestré jsou i vady, které vám mohou zkazit chuť. Když máte smůlu, v obchodech můžete narazit na vína ředěná až z 76 procent vodou. A to i ta lahvová. Pokuty rozdává inspekce i za vína páchnoucí myšinou, s obsahem plísní nebo slazená cukrem.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/falsovana-a-nekvalitni-vina.A150717_160247_ekonomika_fih
Taklže odborník to jsitě pozná.
Odpověděl/a – 7.duben 10:57
Přečtěte si odkaz, jak se to děláv USA. a názor na naše vína.
https://www.jizni-svah.cz/2008/07/voda-ve-vaem-vn.html
"Kolik vody přidat,. těžko říct. Ředění vína na snesitelné množství alkoholu. A není to případ jen supermarketovek, k této technologii se přiznávají i významná vinařství s dost drahými víny.
Jak se na to dívají odborníci z našich krajů (kteří, pravda, zatím asi ředit nemusí…)? Je přidaná voda větší zlo než cukr či kyseliny? Kde je hranice „příliš velkého zásahu“ při přípravě vína, aby se změnilo z přírodního produktu na něco jiného?"
Např. v USA je povoleno přidání až 30 % vody do vína, a ta vína se mohou dovážet i do zemí EU, tedy i k nám. V EU je přidávání vody do vína jedním z největších prohřešků!
https://www.znovin.cz/aktualni-tema-cukr-a-vino
--
"Vín je na trhu nepřeberné množství, ale pestré jsou i vady, které vám mohou zkazit chuť. Když máte smůlu, v obchodech můžete narazit na vína ředěná až z 76 procent vodou. A to i ta lahvová. Pokuty rozdává inspekce i za vína páchnoucí myšinou, s obsahem plísní nebo slazená cukrem.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/falsovana-a-nekvalitni-vina.A150717_160247_ekonomika_fih
Taklže odborník, nebov tlen, kdo pije víno, to jsitě pozná. podle chuti.
Odpověděl/a – 7.duben 11:23
Přečtěte si odkaz, jak se to děláv USA. a názor na naše vína.
https://www.jizni-svah.cz/2008/07/voda-ve-vaem-vn.html
"Kolik vody přidat,. těžko říct. Ředění vína na snesitelné množství alkoholu. A není to případ jen supermarketovek, k této technologii se přiznávají i významná vinařství s dost drahými víny.
Jak se na to dívají odborníci z našich krajů (kteří, pravda, zatím asi ředit nemusí…)? Je přidaná voda větší zlo než cukr či kyseliny? Kde je hranice „příliš velkého zásahu“ při přípravě vína, aby se změnilo z přírodního produktu na něco jiného?"
Např. v USA je povoleno přidání až 30 % vody do vína, a ta vína se mohou dovážet i do zemí EU, tedy i k nám. V EU je přidávání vody do vína jedním z největších prohřešků!
https://www.znovin.cz/aktualni-tema-cukr-a-vino
--
"Vín je na trhu nepřeberné množství, ale pestré jsou i vady, které vám mohou zkazit chuť. Když máte smůlu, v obchodech můžete narazit na vína ředěná až z 76 procent vodou. A to i ta lahvová. Pokuty rozdává inspekce i za vína páchnoucí myšinou, s obsahem plísní nebo slazená cukrem.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/falsovana-a-nekvalitni-vina.A150717_160247_ekonomika_fih
„Pančovaná vína zaplavují náš trh. Víme, jak je poznat!“
"Podle inspekce, která se problémem s pančovanými víny zabývá více jak tři roky, se nejčastěji jedná o vína dovážená mimo EU .
Rozhodně ne o hrozny uzrálých na českých nebo moravských vinicích. Na pančovaná vína můžeme nejvíce natrefit ve velkých obchodních řetězcích, trafikách nebo vinotékách, kterých se u nás během let vyskytlo na tisíce. Pokud si kupujeme víno v pet lahvi nebo natočené ze sudu, nemůžeme si ověřit původ. Nízká cena za kvalitní víno může být sice velmi lákavá, ale zde rozhodně nemusí platit, že méně je více.
https://www.femina.cz/pancovana-vina-zaplavuji-nas-trh-vime-jak-je-poznat/
Talže odborník, nebov ten, kdo pije víno, to jsitě pozná. podle chuti.