Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.leden 15:59

Ano.

"o se vaří v Německu? Tak například slavný Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce. Toto německé národní jídlo, patří k nejstarším tradičním pokrmům v Evropě.

Eintopf „jeden hrnec“ se skládá většinou z velkého množství surovin a má velmi hustou konzistenci. Existuje mnoho regionálních receptů této husté polévky.

Největší slávu zažívala během války, při nedostatku potravin kdy se se vařilo, co dům dal, a vznikalo velké množství zajímavých variant. Často se vařila v chudých rodinách, ale i při nedostatku času při žních, když bylo velké praní atd.

Typické hlavní suroviny Eintopfu jsou luštěniny jako hrách, fazole, čočka. Ze zeleniny se nejvíce využívá zelí, tuřín, mrkev a brambory. Samozřejmě se v receptech objevují i různé druhy masa, klobásy, párky aj. Kombinace všeho by mohlo pro některé připomínat vaření pejska a kočičky z jedné naší známé pohádky, ale u Eintopfu to zase tak neplatí. Při přípravě tohoto německého pokrmu záleží na poměru surovin a dodržení správného postupu.

Většinou se tato polévka používá jako hlavní chod, je totiž velmi sytá, určitě dva talíře zdolají i zdatného strávníka. V případě některých receptů se polévka dokonce hustotou podobá našemu guláši. Pokrm se většinou připravuje v jednom hrnci, což je praktické při úklidu, ale nejdůležitější je konečná chuť, která spojením všech vůní a chutí surovin bývá nenapodobitelná!"

https://www.re­ceptyonline.cz/ne­mecky-eintopf/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.leden 16:00

Ano.

"Co se vaří v Německu? Tak například slavný Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce. Toto německé národní jídlo, patří k nejstarším tradičním pokrmům v Evropě.

Eintopf „jeden hrnec“ se skládá většinou z velkého množství surovin a má velmi hustou konzistenci. Existuje mnoho regionálních receptů této husté polévky.

Největší slávu zažívala během války, při nedostatku potravin kdy se se vařilo, co dům dal, a vznikalo velké množství zajímavých variant. Často se vařila v chudých rodinách, ale i při nedostatku času při žních, když bylo velké praní atd.

Typické hlavní suroviny Eintopfu jsou luštěniny jako hrách, fazole, čočka. Ze zeleniny se nejvíce využívá zelí, tuřín, mrkev a brambory.

Samozřejmě se v receptech objevují i různé druhy masa, klobásy, párky aj. Kombinace všeho by mohlo pro některé připomínat vaření pejska a kočičky z jedné naší známé pohádky, ale u Eintopfu to zase tak neplatí. Při přípravě tohoto německého pokrmu záleží na poměru surovin a dodržení správného postupu.

Většinou se tato polévka používá jako hlavní chod, je totiž velmi sytá, určitě dva talíře zdolají i zdatného strávníka. V případě některých receptů se polévka dokonce hustotou podobá našemu guláši. Pokrm se většinou připravuje v jednom hrnci, což je praktické při úklidu, ale nejdůležitější je konečná chuť, která spojením všech vůní a chutí surovin bývá nenapodobitelná!"

https://www.re­ceptyonline.cz/ne­mecky-eintopf/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.leden 18:09

Ano. Je to polévka, ale sytá, takže stačí i jako hlavní jídlo.

Když si pozorně přečtěte odpovědi, dovíte se, že polévka se používá jako hlavní chod, je sytá, takže není třeba nic ví.c

"Co se vaří v Německu? Tak například slavný Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce. Toto německé národní jídlo, patří k nejstarším tradičním pokrmům v Evropě.

Eintopf „jeden hrnec“ se skládá většinou z velkého množství surovin a má velmi hustou konzistenci. Existuje mnoho regionálních receptů této husté polévky.

Největší slávu zažívala během války, při nedostatku potravin kdy se se vařilo, co dům dal, a vznikalo velké množství zajímavých variant. Často se vařila v chudých rodinách, ale i při nedostatku času při žních, když bylo velké praní atd.

Typické hlavní suroviny Eintopfu jsou luštěniny jako hrách, fazole, čočka. Ze zeleniny se nejvíce využívá zelí, tuřín, mrkev a brambory.

Samozřejmě se v receptech objevují i různé druhy masa, klobásy, párky aj. Kombinace všeho by mohlo pro některé připomínat vaření pejska a kočičky z jedné naší známé pohádky, ale u Eintopfu to zase tak neplatí. Při přípravě tohoto německého pokrmu záleží na poměru surovin a dodržení správného postupu.

Většinou se tato polévka používá jako hlavní chod, je totiž velmi sytá, určitě dva talíře zdolají i zdatného strávníka. V případě některých receptů se polévka dokonce hustotou podobá našemu guláši. Pokrm se většinou připravuje v jednom hrnci, což je praktické při úklidu, ale nejdůležitější je konečná chuť, která spojením všech vůní a chutí surovin bývá nenapodobitelná!"

https://www.re­ceptyonline.cz/ne­mecky-eintopf/