Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.říjen 12:02

Doplním „miroslav.bk“. Linuxové distribuce obsahují mmj. desktopové prostředí (dále DP), které je na rozdíl od Windows diskrétní část operačního systému. Nejznámějšími z těchto prostředí jsou Gnome a KDE, jinými jsou například Xfce, MATE, LXDE. Obvyklý stav je ten, že distribuce obsahuje (a je tak odladěna) s jedním DP, ale není problém, pokud jiné DP někdo pro tuto distribuci sestavil a odladil, tak je přiinstalovat a přepínat mezi nimi podle libosti. U distribucí *buntu je to tak, že Ubuntu obsahuje DP Gnome, jiné odnože pak: Kubuntu KDE, Xubuntu Xfce, Lubuntu LXDE, Ubuntu MATE obsahuje DP MATE a Ubuntu Budgie DP Budgie.

Já třeba používám distribuci PCLinuxOS s hlavním DP MATE, ale přiinstaloval jsem si DP LXDE a používám primárně tento desktop.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.říjen 12:03

Doplním „miroslav.bk“. Linuxové distribuce obsahují mmj. desktopové prostředí (dále DP), které je na rozdíl od Windows diskrétní část operačního systému. Nejznámějšími z těchto prostředí jsou Gnome a KDE, jinými jsou například Xfce, MATE, LXDE. Obvyklý stav je ten, že distribuce obsahuje a je nabízena (a je tak odladěna) s jedním DP, ale není problém, pokud jiné DP někdo pro tuto distribuci sestavil a odladil, tak je přiinstalovat a přepínat mezi nimi podle libosti. U distribucí *buntu je to tak, že Ubuntu obsahuje DP Gnome, jiné odnože pak: Kubuntu KDE, Xubuntu Xfce, Lubuntu LXDE, Ubuntu MATE obsahuje DP MATE a Ubuntu Budgie DP Budgie.

Já třeba používám distribuci PCLinuxOS s hlavním DP MATE, ale přiinstaloval jsem si DP LXDE a používám primárně tento desktop.