Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.září 13:38

1. nejjednodušší se nazývá šťovíkový nebo zelený boršč. Pro nákyselnou chuť také název kyselica.

Pěstoval se na zahradě, měl nákyselnou chuťl Ve vývaru se uvařily brambory na kostičky, zatřel se smetanou, přidal sekaný šťovík a buď přímo do polévky vajíčko, nebo se přikusovalo k polévce

Název šči má původ od šťovíku. Předpokládá se, že název rostliny pochází ze slovanského slova ščáv je spojen s jménem ruského jídla, který se nazývá různě.
Původ názvu.
https://ru.wi­kipedia.org/wi­ki/Щавель

--
Šťovík kdysi rostl i u nás jaio planý, jako děti jsem jej kousaly, byl kyselý.

2. Bliny – palačinky – jeden z nejstarších produktů ruské kuchyně, který se objevil před 9. stoletím v pohanských časech.

Slovo „palačinka“ je přeeseně „mlyn“ od slovesa " mlít. . „Melin“ nebo „mlyn“ znamená produkt od z toho, co vzniklo mletím., tedy z mouky.

https://ru.wi­kipedia.org/wi­ki/Блины

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.září 13:48

1 Polévdklu znám, vaří se u nás v rodině. Recept na tento brošč i na boršč z červné řepy jsem získala od příbuzných. Ale už nevařím, protože nemám šťovík.

Šči – exisuje několik druhů této polévky. Nejjednodušší se nazývá šťovíkový nebo zelený boršč. Pro nákyselnou chuť také název kyselica.

Šťovík se u nás pěstoval na zahradě, měl nákyselnou chuť. Ve vývaru se uvařily brambory na kostičky, zatřel se smetanou, přidal sekaný šťovík a buď přímo do polévky vajíčko, nebo se přikusovalo k polévce. Něco jako španátová polévka, ale jiná cnuť.

Název šči má původ od šťovíku. Předpokládá se, že název rostliny pochází ze slovanského slova ščáv je spojen s jménem ruského jídla, kter se nazývá různě.
Původ názvu.
https://ru.wi­kipedia.org/wi­ki/Щавель
Šťovík kdysi rostl i u nás planě, , jako děti jsme jej kousaly, byl kyselý.

2. Bliny – palačinky – jeden z nejstarších produktů ruské kuchyně, který se objevil před 9. stoletím v pohanských časech.

Slovo „palačinka“ je přeneseně „mlyn“ od slovesa " mlít. „Melin“ nebo „mlyn“ znamená produkt z toho, co vzniklo mletím., tedy z mouky.

https://ru.wi­kipedia.org/wi­ki/Блины

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.září 14:26

1 Polévlu znám, vaří se u nás v rodině. Recept na tento brošč i na boršč z červené řepy jsem získala od příbuzných. Ale zelený boršč nevařím, protože nemám šťovík., je boršč z červené řepy.

Šči – exituje několik druhů této polévky. Nejjednodušší se nazývá šťovíkový nebo zelený boršč. Pro nákyselnou chuť také název kyselica.

Šťovík seproto u nás pěstoval na zahradě, měl nákyselnou chuť. Ve vývaru se uvařily brambory na kostičky, zatřel se smetanou, přidal sekaný šťovík a buď přímo do polévky vajíčko, nebo se přikusovalo k polévce. Něco jako špenátová polévka, ale jiná cnuť.

Název šči má původ od šťovíku. Předpokládá se, že název rostliny pochází ze slovanského slova ščáv je spojen s jménem ruského jídla, které se nazývá různě.

Původ názvu.
https://ru.wi­kipedia.org/wi­ki/Щавель

Šťovík kdysi rostl i u nás planě, jako děti jsme jej kousaly, byl kyselý. Yle už jem ho mnoho roků neviděla.

2. Bliny – palačinky, spíš lívanečky, jeden z nejstarších produktů ruské kuchyně, který se objevil před 9. stoletím v pohanských časech.

Název přeneseně „mlyn“ od slovesa " mlít. „Melin“ nebo „mlyn“ znamená produkt z toho, co vzniklo mletím., tedy z mouky.

https://ru.wi­kipedia.org/wi­ki/Блины

--
Také znám, můžete vyzkoušet. Připravovaly se na sladko i na slano. Mouka, přidávala se pohanková, mléko, vejce, droždí – nechat nakynout a smažit.

Opět recept z rodiny, ale nepřipravuji je, protože se kynuté těsto smaží, nic pro mě.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.říjen 8:24

1 Polévku znám, vaří se u nás v rodině. Recept na tento boršč i na boršč z červené řepy jsem získala od příbuzných. Ale zelený boršč nevařím, protože nemám šťovík, dělám jen boršč z červené řepy.

Šči – existuje několik druhů této polévky. Nejjednodušší se nazývá šťovíkový nebo zelený boršč. Pro nákyselnou chuť také název kyselica.

Šťovík se proto u nás pěstoval na zahradě, měl opravdu nákyselnou chuť. Ve vývaru se uvařily brambory na kostičky, zatřel se smetanou, přidal sekaný šťovík a buď přímo do polévky vajíčko, nebo se přikusovalo k polévce. Něco jako špenátová polévka, ale jiná chuť.

Název šči má původ od šťovíku. Předpokládá se, že název rostliny pochází ze slovanského slova ščáv a je spojen s jménem ruského jídla, které se nazývá různě.

Původ názvu.
https://ru.wi­kipedia.org/wi­ki/Щавель

Šťovík kdysi rostl i u nás planě, jako děti jsme jej kousaly, byl opravdu kyselý. Ale už jem ho mnoho roků neviděla.

2. Bliny – palačinky, spíš lívanečky, jeden z nejstarších produktů ruské kuchyně, který se objevil před 9. stoletím v pohanských časech.

Název přeneseně „mlyn“ od slovesa " mlít. „Melin“ nebo „mlyn“ znamená produkt z toho, co vzniklo mletím., tedy z mouky.

https://ru.wi­kipedia.org/wi­ki/Блины

--
Také znám, můžete vyzkoušet. Připravovaly se na sladko i na slano. Mouka, přidávala se pohanková, mléko, vejce, droždí – nechat nakynout a smažit.

Opět recept z rodiny, ale nepřipravuji je, protože se kynuté těsto smaží, nic pro mě.