Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.září 22:58

Zkušenosti mám obdobné jako jiní. Mám pro tyto účely v mobilu nahranou bitmapovou mapu Evropy a okolí, je to ve velmi malém rozlišení a tak to nezabírá moc místa. Nepoužívám samozřejmě autonavigaci ale turistickou (konkrétně aDrake). Pokud se ke mně dostanou vlny z družic, tak to ukazuje správn kde letadlo je, v jaké výšce a jak rychle letí. Nedávno se mi to chvíli podařilo i na prosřední řadě sedadel v Airbusu, ale jen než letadlo mírně změnilo směr. Z předchozích letů mám zkušenost, že i u toho okna to nemusí na 100% fungovat – ale je to pravděpodobnější že bude.

Co píše Kevin je pro mne jako technika a ajťáka naprosto nesrozumitené – nějaké určování polohy přes nějakou internetovou aplikaci – nechápu o co by mohlo jít.

Modernější telefony mají samozřejmě výhodu, protože dokáží zpracovat signál z více družicových systémů – ruský Glonass už je docela klasika, nejnovější čipy pak podporují i Galileo. Opravdu je na to potřeba podpora v čipech, systémy nejsou po stránce vysílaných dat totožné.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.září 23:03

Zkušenosti mám obdobné jako jiní. Mám pro tyto účely v mobilu (Nexus 5) nahranou bitmapovou mapu Evropy a okolí, je to ve velmi malém rozlišení a tak to nezabírá moc místa. Nepoužívám samozřejmě autonavigaci ale turistickou (konkrétně aDrake). Pokud se ke mně dostanou vlny z družic, tak to ukazuje správně kde letadlo je, v jaké výšce a jak rychle letí. Nedávno se mi to chvíli podařilo i na prostřední řadě sedadel v Airbusu, ale jen než letadlo mírně změnilo směr. Z předchozích letů mám zkušenost, že i u toho okna to nemusí na 100% fungovat – ale je to pravděpodobnější že bude.

Co píše Kevin je pro mne jako technika a ajťáka naprosto nesrozumitené – nějaké určování polohy přes nějakou internetovou aplikaci – nechápu o co by mohlo jít.

Modernější telefony mají samozřejmě výhodu, protože dokáží zpracovat signál z více družicových systémů – ruský Glonass už je docela klasika, nejnovější čipy pak podporují i Galileo. Opravdu je na to potřeba podpora v čipech, systémy nejsou po stránce struktury vysílaných dat totožné.