Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.srpen 14:11

Špenát by se neměl ohřívat, protože
se při ohřívání dusičnany mění v dusitany.

Ale také jsem špenát občas ohřála.
Je jedno, jak jej ohřejete, můžete v mikrovlnce i na sporáku.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.srpen 14:18

Špenát by se neměl ohřívat, protože
se při ohřívání dusičnany mění v dusitany.

Ale také jsem špenát občas ohřála.
Je jedno, jak jej ohřejete, můžete v mikrovlnce i na sporáku.
______

Nechcete-li věřit, nevěřte.

Nepsala jsem o pokojové teplotě, ale o ohřívání (tedy o vyšší teplotě).
Dusitany se tvoří při delší/další tepelné úpravě, pečlivým prohřátím se nezničí.
(Tepelnou úpravou se nezničí ani dusičnany.)