Odpověděl/a – 9.srpen 14:11
Špenát by se neměl ohřívat, protože
se při ohřívání dusičnany mění v dusitany.
Ale také jsem špenát občas ohřála.
Je jedno, jak jej ohřejete, můžete v mikrovlnce i na sporáku.
Odpověděl/a – 9.srpen 14:18
Špenát by se neměl ohřívat, protože
se při ohřívání dusičnany mění v dusitany.
Ale také jsem špenát občas ohřála.
Je jedno, jak jej ohřejete, můžete v mikrovlnce i na sporáku.
______
Nechcete-li věřit, nevěřte.
Nepsala jsem o pokojové teplotě, ale o ohřívání (tedy o vyšší
teplotě).
Dusitany se tvoří při delší/další tepelné úpravě, pečlivým
prohřátím se nezničí.
(Tepelnou úpravou se nezničí ani dusičnany.)