Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.červen 18:03

„Status studenta 2018 – do kdy jste studenty po maturitní zkoušce“

Vysvětlení si přečtwte v odkazu.

Více informací na: https://www.kam­pomaturite.cz/kam­pomaturite/sta­tus-studenta-2018-do-kdy-jste-studenty-po-ma#ixzz5JSBUnvb7

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.červen 18:08

„Status studenta 2018 – do kdy jste studenty po maturitní zkoušce“

"Zde raději upozorňujeme, že se náhled liší z pohledu školy a z pohledu zákona o státní sociální podpoře a o zdravotním pojištění (tj. hrazení zdravotního pojistného a úlevy plynoucí ze zákona o státní sociální podpoře).

Po maturitě jste z pohledu hrazení pojištění a dalších úlev považováni za studenta až do konce letních prázdnin, ale jen v případě, že celý měsíc nepracujete (s výdělkem, který by zakládal účast na nemocenském pojištění) nebo nemáte nárok na podporu.

Nastoupíte letos na VŠ? Pak omezení týkající se výdělku/podpory o prázdninách neplatí a navíc se za soustavnou přípravu považuje doba od skončení studia SŠ do dne, kdy se stanete studentem VŠ.

Z pohledu školy a školského zákona přestáváte být studentem dnem následujícím po dni, kdy jste úspěšně vykonali maturitní zkoušku, pokud jste maturitu nebo její část nevykonali v řádném termínu, přestáváte být studentem školy 30. června.! atd.

Více informací na: https://www.kam­pomaturite.cz/kam­pomaturite/sta­tus-studenta-2018-do-kdy-jste-studenty-po-ma#co%20obn%C3%A1%C5%A­1%C3%AD#ixzz5JSCZlJjq