Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.duben 8:49

Jazyky interpretované webovými prohlížeči (Javascript/An­gular/Typescrip­t, WebGL/SVG/HTML/CSS, serverové node.js pro backendové zázemí aplikace) … těch potřebných technologií a jazyků je v tomto světě celá řada, ale díky domu jsem prakticky schopen vytvořit v prohlížeči vše od prezentace, přes komplexní informační systémy až po grafické editory a 3D hry jen uvnitř prohlížeče fungující na prakticky jakémkoliv operačním systému a platformě. V dnešní době mají tyto technologie i výrazný přesah do mobilních aplikací, jen s jejich využitím je možné vyvíjet i plnohodnotné mobilní aplikace (Angular NativeScript).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.duben 8:53

Jazyky interpretované webovými prohlížeči (Javascript/An­gular/Typescrip­t, WebGL/SVG/HTML/CSS, serverové node.js pro backendové zázemí aplikace) … těch jazyků je celá řada, ale díky domu jsem prakticky schopen vytvořit v prohlížeči vše od prezentace, přes komplexní informační systémy až po grafické editory a 3D hry jen uvnitř prohlížeče fungující na prakticky jakémkoliv operačním systému a platformě. V dnešní době mají tyto technologie i výrazný přesah do mobilních aplikací, jen s jejich využitím je možné vyvíjet i plnohodnotné mobilní aplikace (Angular NativeScript).

Vývoj nativních aplikací ustupuje stále více do pozadí, nemají ty potřebné výhody aplikací v prostředí internetových prohlížečů (především tu snadno přenositelnost, spolehlivou využitelnost i mimo svět windows bez nutnosti je jakkoliv instalovat) , ostatně to dokladují i snahy spojené s operačním systémem Chromium / Chrome OS který staví už jen na těchto web aplikacích a ty nativní mu ani moc nechybí.