Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.březen 13:09

Exert na tuky Jiřím Brátem píše

"Je důležité spíše sledovat výživové údaje na výrobcích, než z jakých tuků je výrobek vyroben.

Je potřeba rozlišovat mezi částečně ztuženým palmovým tukem, který obsahuje tzv. transmastné kyseliny, které jsou z hlediska vlivu na zdraví škodlivější než mastné kyseliny nasycené.

Z mého pohledu nemá smysl produkovat částečně ztužené tuky původem z palmového oleje. Samotný palmový olej či jeho frakce mohou tuto funkci zastat

Plně ztužený palmový olej není zdrojem transmastných kyselin a v některých aplikacích se používá. Značení palmového oleje na obalech může však zahrnovat nejen palmový olej ale i palmojádrový olej. Někteří výrobci to rozlišují, někteří ne. "

pročtěte si diskuzi
https://ekono­mika.idnes.cz/on-line-rozhovor-s-expertem-na-tuky-jirim-bratem-fuy-/odpovedi.aspx?t=O160410­_195803_315_pas&stra­na=2
--

„Z hlediska výroby palmového oleje se rozlišují dva typy – jednak existuje „palmový olej“ získávaný z dužniny plodů a pak existuje „palmojádrový tuk“, který se lisuje z jader plodů. Oba produkty se liší i složením mastných kyselin, palmojádrový tuk těch nasycených obsahuje dokonce přes 80 %.“

http://pi-centrum.e-shoper.net/clan­ky/490-palmovy-olej/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.březen 13:11

Exert na tuky Jiřím Brátem píše

"Je důležité spíše sledovat výživové údaje na výrobcích, než z jakých tuků je výrobek vyroben.

Je potřeba rozlišovat mezi částečně ztuženým palmovým tukem, který obsahuje tzv. transmastné kyseliny, které jsou z hlediska vlivu na zdraví škodlivější než mastné kyseliny nasycené.

Z mého pohledu nemá smysl produkovat částečně ztužené tuky původem z palmového oleje. Samotný palmový olej či jeho frakce mohou tuto funkci zastat

Plně ztužený palmový olej není zdrojem transmastných kyselin a v některých aplikacích se používá. Značení palmového oleje na obalech může však zahrnovat nejen palmový olej ale i palmojádrový olej. Někteří výrobci to rozlišují, někteří ne. "

pročtěte si diskuzi
https://ekono­mika.idnes.cz/on-line-rozhovor-s-expertem-na-tuky-jirim-bratem-fuy-/odpovedi.aspx?t=O160410­_195803_315_pas&stra­na=2
--

"Z hlediska výroby palmového oleje se rozlišují dva typy – jednak existuje „palmový olej“ získávaný z dužniny plodů a pak existuje „palmojádrový tuk“, který se lisuje z jader plodů. Oba produkty se liší i složením mastných kyselin, palmojádrový tuk těch nasycených obsahuje dokonce přes 80 %.

Chemické složení dodává palmovému oleji specifické vlastnosti, hojně využívané v potravinářském průmyslu. Výrobci oceňují jeho tepelnou stabilitu, která z něj dělá vhodný tuk na smažení. Další výhodou je, že má polotuhou konzistenci i při pokojové teplotě. Tyto vlastnosti jsou klíčové pro výrobu margarínů, tukových náplní a pomazánek, kde palmový olej může tvořit jednu ze základních složek."

http://pi-centrum.e-shoper.net/clan­ky/490-palmovy-olej/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.březen 17:10

Expert na tuky Jiřím Brát píše

"Je důležité spíše sledovat výživové údaje na výrobcích, než z jakých tuků je výrobek vyroben.

Je potřeba rozlišovat mezi částečně ztuženým palmovým tukem, který obsahuje tzv. transmastné kyseliny, které jsou z hlediska vlivu na zdraví škodlivější než mastné kyseliny nasycené.

Z mého pohledu nemá smysl produkovat částečně ztužené tuky původem z palmového oleje. Samotný palmový olej či jeho frakce mohou tuto funkci zastat

Plně ztužený palmový olej není zdrojem transmastných kyselin a v některých aplikacích se používá. Značení palmového oleje na obalech může však zahrnovat nejen palmový olej ale i palmojádrový olej. Někteří výrobci to rozlišují, někteří ne. "

pročtěte si diskuzi
https://ekono­mika.idnes.cz/on-line-rozhovor-s-expertem-na-tuky-jirim-bratem-fuy-/odpovedi.aspx?t=O160410­_195803_315_pas&stra­na=2
--

"Z hlediska výroby palmového oleje se rozlišují dva typy – jednak existuje „palmový olej“ získávaný z dužniny plodů a pak existuje „palmojádrový tuk“, který se lisuje z jader plodů. Oba produkty se liší i složením mastných kyselin, palmojádrový tuk těch nasycených obsahuje dokonce přes 80 %.

Chemické složení dodává palmovému oleji specifické vlastnosti, hojně využívané v potravinářském průmyslu. Výrobci oceňují jeho tepelnou stabilitu, která z něj dělá vhodný tuk na smažení. Další výhodou je, že má polotuhou konzistenci i při pokojové teplotě. Tyto vlastnosti jsou klíčové pro výrobu margarínů, tukových náplní a pomazánek, kde palmový olej může tvořit jednu ze základních složek."

http://pi-centrum.e-shoper.net/clan­ky/490-palmovy-olej/