Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.březen 11:24

Čato syrové potraviny konzumuji přéívrženci tzv. Raw food diety.

Přívrženci argumentují, že " enzymy, obsažené v potravinách spolu s dalšími proteiny, jsou při trávicím procesu denaturovány a rozkládány, čímž se stávají nefunkčními.

Dále upozorňují na nutriční deficit, který může při dlouhodobém požívání syrové stravy vzniknout. Mnoho potravin totiž obsahuje antinutriční faktory (ANF), které se tepelnou úpravou ničí a jsou tudíž neškodné. Ze stejného důvodu není tento typ stravování vhodný pro děti ve vývinu, a to i kvůli nedostatečnému příjmu vitaminu B, D a kalorií. Dále hrozí otrava ze syrového masa, ryb a mořských plodů. Na všech těchto produktech se vyskytují mikroorganismy, které jsou za normálních okolností ničeny tepelnou úpravou.

Posledním argumentem je sám lidský vývoj. Podle odborníků na výživu je pro dnešního člověka mnohem přirozenější konzumovat tepelně upravenou stravu a návrat k pravěkým způsobům stravování je tak pro lidský organismus spíše nepřirozeným krokem zpět."

http://fresh.i­prima.cz/clan­ky/raw-food-vse-se-da-jist-syrove

Japonci zakázali konzumaci syrových ryb i hovězích jater. Přinou byla otrava.
ttps://www.li­dovky.cz/syro­va-hovezi-jatra-si-japonci-uz-nedaji-zeme-je-zakazala-pzg-/dobra-chut.aspx?c=A120703­_113905_lide_glu

http://vyzivu­jicitradice.cz/2012/10/­07/organove-maso/#&panel1-6

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.březen 12:59

Názory se liší, někdo doporučuje, jiný zatracuje. Syrové potraviny často konzumuji přívrženci tzv. Raw food diety.

"Přívrženci argumentují, že tepelně neupravené potraviny obsahují enzymy, bakterie a jiné mikroorganismy, které upravují a pomáhají při zažívání. Dále má syrová strava vyšší nutriční hodnotu a je bohatá na antioxidanty, zabraňující projevům stárnutí (např. doktor Joel Fuhrman ve své knize „Eat to live“ propaguje myšlenku, že syrová strava a zvláště pak syrová křížokvětá zelenina má ze všech jídel nejsilnější protirakovinové účinky). Pokud ale potravu tepelně upravujeme při teplotě nad 46 ˚C, všechny tyto zdraví prospěšné látky likvidujeme a dokonce tím produkujeme nové nebezpečné toxiny.

Odpůrci argumentují, že " enzymy, obsažené v potravinách spolu s dalšími proteiny, jsou při trávicím procesu denaturovány a rozkládány, čímž se stávají nefunkčními.

Dále upozorňují na nutriční deficit, který může při dlouhodobém požívání syrové stravy vzniknout. Mnoho potravin totiž obsahuje antinutriční faktory (ANF), které se tepelnou úpravou ničí a jsou tudíž neškodné. Ze stejného důvodu není tento typ stravování vhodný pro děti ve vývinu, a to i kvůli nedostatečnému příjmu vitaminu B, D a kalorií. Dále hrozí otrava ze syrového masa, ryb a mořských plodů. Na všech těchto produktech se vyskytují mikroorganismy, které jsou za normálních okolností ničeny tepelnou úpravou.

Posledním argumentem je sám lidský vývoj. Podle odborníků na výživu je pro dnešního člověka mnohem přirozenější konzumovat tepelně upravenou stravu a návrat k pravěkým způsobům stravování je tak pro lidský organismus spíše nepřirozeným krokem zpět."

http://fresh.i­prima.cz/clan­ky/raw-food-vse-se-da-jist-syrove

Japonci zakázali konzumaci syrových ryb i hovězích jater. Přinou byla otrava.
ttps://www.li­dovky.cz/syro­va-hovezi-jatra-si-japonci-uz-nedaji-zeme-je-zakazala-pzg-/dobra-chut.aspx?c=A120703­_113905_lide_glu

http://vyzivu­jicitradice.cz/2012/10/­07/organove-maso/#&panel1-6

Takže záleží na vás, jak se rozhodnete, zvážíte důvody pro a proti a v jaké míře.