Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.březen 10:18

Já tyto pochutiny nejím, takže nemohu rovnat.

Ale název ruské vejce se přestal méně používat až v „nové“ době.

I když někdy se pro ruské vejce používal také název Henri vejce, avšak pozor, to je poněkud zavádějící. Pravé Oeufs pochés Henri IV. má slavný francouzský kuchař Paul Bocuse v knize svých nejlepších receptů v poněkud jiné podobě, její zvláštností jsou artyčoky a béarnská omáčka."

I když ruské vejce je naše.

"Rusové to berou jako urážku. Jaké naše vejce? Název se používá jen u nás a v cizině není vůbec známý. Vznik souvisí s vlašským salátem, který je častým doplňkem ruského vejce. Italové (Vlachové) údajně kdysi připravili vlašský salát pro hosty z Ruska. S vejcem

Zdroj: https://www.li­dovky.cz/vejce-podle-salvadora-daliho-umelcuv-oblibeny-recept-pcy-/dobra-chut.aspx?c=A100406­_170551_dobra-chut_glu

http://www.me­tro.cz/kde-se-vzala-jmena-jidel-rusove-sve-vejce-neznaji-spanele-zase-ptacka-1ik-/praha.aspx?c=A121106­_172930_metro-extra_rab

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.březen 10:20

Já tyto pochutiny nejím, takže nemohu rovnat.

Ale název ruské vejce se přestal méně používat až v „nové“ době.

„I když někdy se pro ruské vejce používal také název Henri vejce, avšak pozor, to je poněkud zavádějící. Pravé Oeufs pochés Henri IV. má slavný francouzský kuchař Paul Bocuse v knize svých nejlepších receptů v poněkud jiné podobě, její zvláštností jsou artyčoky a béarnská omáčka.“

Ruské vejce je naše. pojmenování.

"Rusové to berou jako urážku. Jaké naše vejce? Název se používá jen u nás a v cizině není vůbec známý. Vznik souvisí s vlašským salátem, který je častým doplňkem ruského vejce. Italové (Vlachové) údajně kdysi připravili vlašský salát pro hosty z Ruska. S vejcem

Zdroj: https://www.li­dovky.cz/vejce-podle-salvadora-daliho-umelcuv-oblibeny-recept-pcy-/dobra-chut.aspx?c=A100406­_170551_dobra-chut_glu

http://www.me­tro.cz/kde-se-vzala-jmena-jidel-rusove-sve-vejce-neznaji-spanele-zase-ptacka-1ik-/praha.aspx?c=A121106­_172930_metro-extra_rab

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.březen 12:00

Já tyto pochutiny nejím, takže nemohu rovnat.

Ale název ruské vejce se přestal méně používat až v „nové“ době. Prodáva se obložené vejce, někde i Henri vejce.

„I když někdy se pro ruské vejce používal také název Henri vejce, avšak pozor, to je poněkud zavádějící. Pravé Oeufs pochés Henri IV. má slavný francouzský kuchař Paul Bocuse v knize svých nejlepších receptů v poněkud jiné podobě, její zvláštností jsou artyčoky a béarnská omáčka.“

Ruské vejce je naše. pojmenování.

„Rusové to berou jako urážku. Jaké naše vejce? Název se používá jen u nás a v cizině není vůbec známý. Vznik souvisí s vlašským salátem, který je častým doplňkem ruského vejce. Italové (Vlachové) údajně kdysi připravili vlašský salát pro hosty z Ruska.“

Zdroj: https://www.li­dovky.cz/vejce-podle-salvadora-daliho-umelcuv-oblibeny-recept-pcy-/dobra-chut.aspx?c=A100406­_170551_dobra-chut_glu

http://www.me­tro.cz/kde-se-vzala-jmena-jidel-rusove-sve-vejce-neznaji-spanele-zase-ptacka-1ik-/praha.aspx?c=A121106­_172930_metro-extra_rab