Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.únor 21:59

Trochu asi blbost ne? Pokud by máš nějaký průměr a většina lidí se nad něj následně dostane, tak to ten průměr automaticky zvedá.
Určitá ,atematická varianta, když si budeš hrát s čísly umožní třeba toto: máš 3 lidi ve státě, 2 berou po 60 Kč, třetí bere 30 Kč. Jejich průměrný plat je tedy (60+60+30)/3 = 50 Kč. Dva lidi (většina) berou nadprůměr, jeden (menšina) podprůměr. Prakticky ale nemá tento model smysl, resp. nemůže být funkční, protože příjmy některých rostou do nebes a naopak ti dole jako příjem nevykazují nikdy záporné hodnoty.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.únor 23:12

Trochu asi blbost ne? Pokud máš nějaký průměr a většina lidí se nad něj následně dostane, tak to ten průměr automaticky zvedá.
Určitá matematická varianta, když si budeš hrát s čísly, umožní třeba toto: máš 3 lidi ve státě, 2 berou po 60 Kč, třetí bere 30 Kč. Jejich průměrný plat je tedy (60+60+30)/3 = 50 Kč. Dva lidi (většina) berou nadprůměr, jeden (menšina) podprůměr. Prakticky ale nemá tento model smysl, resp. nemůže být funkční, protože příjmy některých rostou do nebes a naopak ti dole jako příjem nevykazují nikdy záporné hodnoty.