Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.únor 8:17

Klidně bych to koupil, ale víc by mne zajímalo složení než identická chuť a barva. Přeci jen pokud se na složení takové náhražky podílí něco jiného než bílkoviny živočišného původu ale jde řekněme převážně o sacharidy, možná vlákninu a rostlinné tuky, pak bych snad dal raději přednost než takovému nezdravému mixu, tomu tradičnímu fláku masa 🙂 Upozorňuji, že o složení jen spekuluji, nevím zda i složení není výživově identické.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.únor 8:19

Klidně bych to koupil, ale víc by mne zajímalo složení než identická chuť a barva. Přeci jen pokud se na složení takové náhražky podílí něco jiného než bílkoviny živočišného původu ale jde řekněme převážně o sacharidy, možná vlákninu a rostlinné tuky, pak bych snad dal raději přednost než takovému nezdravému mixu, tomu tradičnímu fláku masa 🙂 Upozorňuji, že o složení jen spekuluji, nevím zda i složení není výživově identické.

Rozhodně nejsem z těch kteří se chytají za hlavu a bijí na poplach kdykoliv slyší slovo náhražka. Jednak je to slovo v podstatě nesmyslné, na substitutu není absolutně nic špatného, pochybuji že by dnes někdo ohrnoval nos nad elektřinou, s tím že je to jen patetická „náhražka“ starého dobrého parního stroje 🙂 Potřebuji si ale volbu daného substitutu jaksi racionálně zdůvodnit, a to mi umožní teprve až znalost výživových hodnot nikoliv jenom vzhledu a chuti.