Odpověděl/a – 3.únor 14:04
Přepuštěné máslo je máslo rozehřáté do tekutého stavu a opětné
ztuhnutí. V rozpuštěném stavu se z povrchu hladiny odstraní ten sajrat co
je na povrchu.
Přepuštěné másle je trvanlivé a nemusí být v chladničce!!! Hlavní
důvod proč se to dříve dělalo.
Odpověděl/a – 3.únor 14:09
Přepuštěné máslo je máslo rozehřáté do tekutého stavu a opětné
ztuhnutí. V rozpuštěném stavu se z povrchu hladiny odstraní ten sajrat (
syrovátka) co je na povrchu!!!!
Přepuštěné másle je trvanlivé a nemusí být v chladničce!!! Hlavní
důvod proč se to dříve dělalo. Jestli to má vliv na chuť nějakého
jídla nevím, ale vzhledem k tomu že se určitá složka ( syrovátka)
odstraňuje tak může být. Přepuštěné máslo se nepřepaluje při
smažení.