Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.leden 15:23

Nejdříve rukama promíchám sekanou s trochou voduy – do hladka. Jindy vodu s rozmáčenou houskou., někdo přidává mléko. Stále pormačkávám rukama, vše se spojí a zahustí se hmota.Pak přidám vajíčko, trochu hořčice. . To by rovněž mělo maso držet pohromadě.

Já přidávám strouhaný sýr a vyzkoušela jsem přidat do masa tvaroh z krabičky. Na chuti nebylo poznat.

Každý má jiný způsob přípravy a jinou chuť.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.leden 16:51

Nejdříve rukama promíchám mleté maso s trochou vody – do hladka. Jindy přidám vodu s rozmáčenou houskou, někdo dává mléko, já ne. Stále promačkávám rukama, vše se spojí a zahustí se tak hmota. Pak rozklepnu vajíčko, ochutím hořčicí a kořením . To by už mělo maso držet pohromadě. Hovězí maso je sušší než vepřové, takže potřebuje tekutiny víc.

Koule jsem ještě nedělala, ale placičky. Převracím kousky, uplácávám v ruce, aby držely. Dám do pekáče, který potřu olejem u hovězího, ale častěji dávám na papír, maso potřu vodou, dám do trouby, za občasného podlévání peču do křupava.

Ještě přidávám strouhaný sýr a vyzkoušela jsem dát do masa tvaroh z krabičky. Na chuti nebylo poznat.

Každý má jiný způsob přípravy a jinou chuť, tedy jiné koření. . Někdo osmaží i cibulku na tuku a přidá ji do masa. Já ne kvůli dietě.