Odpověděl/a – 1.leden 1:53
Já si naopak myslím, že jídlo, které v mikrovlnce ohřeju je zdravé,
při normálním používání, se ohřívá jen jídlo pomocí mikrovlnného
záření (2,45 GHz – tato frekvence není nijak moc vysoká a škodlivá)
ale je silná má např. 700 Wattů.
Při ohřívání jidel na sporáku v hrnci se tam můžou dostat nečistoty
z hrnce, prach, spodní strana hrnce se hodně zahřívá. V mikrovlnce se
ohřívá jen jídlo na talíři, ten se otáčí a ohřívá se jen jídlo
rovnoměrně, talíř se neohřívá. Mimochodem je mikrovlnka původem český
vynález z r. 1924 (viz odkaz níže). Podle mě je to jeden
z nejužitečnějších vynálezů v kuchyni!
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba
Odpověděl/a – 5.leden 17:34
Já si naopak myslím, že jídlo, které v mikrovlnce ohřeju je zdravé,
při normálním používání, se ohřívá jen jídlo pomocí mikrovlnného
záření (2,45 GHz – tato frekvence není nijak moc vysoká a škodlivá)
ale je silná má např. 700 Wattů.
Při ohřívání jidel na sporáku v hrnci se tam můžou dostat nečistoty
z hrnce, prach, spodní strana hrnce se hodně zahřívá. V mikrovlnce se
ohřívá jen jídlo na talíři, ten se otáčí a ohřívá se jen jídlo
rovnoměrně, talíř se neohřívá.
Mimochodem je mikrovlnka původem český vynález z r. 1924 (viz odkaz níže). Podle mě je to jeden z nejužitečnějších vynálezů v kuchyni!
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba