Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.leden 1:53

Já si naopak myslím, že jídlo, které v mikrovlnce ohřeju je zdravé, při normálním používání, se ohřívá jen jídlo pomocí mikrovlnného záření (2,45 GHz – tato frekvence není nijak moc vysoká a škodlivá) ale je silná má např. 700 Wattů.
Při ohřívání jidel na sporáku v hrnci se tam můžou dostat nečistoty z hrnce, prach, spodní strana hrnce se hodně zahřívá. V mikrovlnce se ohřívá jen jídlo na talíři, ten se otáčí a ohřívá se jen jídlo rovnoměrně, talíř se neohřívá. Mimochodem je mikrovlnka původem český vynález z r. 1924 (viz odkaz níže). Podle mě je to jeden z nejužitečnějších vynálezů v kuchyni!

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.leden 17:34

Já si naopak myslím, že jídlo, které v mikrovlnce ohřeju je zdravé, při normálním používání, se ohřívá jen jídlo pomocí mikrovlnného záření (2,45 GHz – tato frekvence není nijak moc vysoká a škodlivá) ale je silná má např. 700 Wattů.
Při ohřívání jidel na sporáku v hrnci se tam můžou dostat nečistoty z hrnce, prach, spodní strana hrnce se hodně zahřívá. V mikrovlnce se ohřívá jen jídlo na talíři, ten se otáčí a ohřívá se jen jídlo rovnoměrně, talíř se neohřívá.

Mimochodem je mikrovlnka původem český vynález z r. 1924 (viz odkaz níže). Podle mě je to jeden z nejužitečnějších vynálezů v kuchyni!

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba