Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.prosinec 9:21

Komunisté podle mne musejí prosazovat společné vlastnictví výrobních prostředků, jinak to nejsou komunisté. (Ná)silné působení státu – nebo strany, i kdyby sama sebe nazývala komunistickou – patří i k fašismu. Neznám podrobnosti, ale v tomto případě bych spíše řekl, že jde o státní fašismus. A fašismus – státní nebo korporátní – má nejlepší předpoklady, aby fungoval jako velká dokonale organizovaná fabrika.

Do té doby, než ji někdo pod rukou prodá finančnímu investorovi, ten dosadí za CEO nějakého namyšleného slovenského burana a než se čeští dělníci pak typicky rozhádají a přestanou být loajální (jak se tomu stalo v tolika českých firmách).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.prosinec 9:27

Komunisté podle mne musejí prosazovat společné vlastnictví výrobních prostředků, jinak to nejsou komunisté. (Ná)silné působení státu – nebo strany, i kdyby sama sebe nazývala komunistickou – patří i k fašismu. Neznám podrobnosti, ale v tomto případě bych spíše řekl, že jde o státní fašismus. A fašismus – státní nebo korporátní – má nejlepší předpoklady, aby fungoval jako velká dokonale organizovaná fabrika. Bez ohledu na individuální lidské osudy, na udržitelný rozvoj a životní prostředí.