Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.prosinec 17:20

Docela mě ta otázka přinutila zapřemýšlet, ale nepřišel jsem na nic než toto: alkohol vzniká enzymatickým kvašením sacharidů, ať už jednoduchých nebo složitějších. Nic jiného než zelené rostliny sacharidy syntetizovat neumí. Z živočichů připadají v úvahu jen játra, která jsou schopná držet zásobárnu glykogenu, což je taky sacharid. Ale nedovedu si představit, že by někdo zvládl vypálit „jaternicu“.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.prosinec 21:05

Docela mě ta otázka přinutila zapřemýšlet, ale nepřišel jsem na nic než toto: alkohol vzniká enzymatickým kvašením sacharidů, ať už jednoduchých nebo složitějších. Nic jiného než zelené rostliny sacharidy syntetizovat neumí. Z živočichů připadají v úvahu jen játra, která jsou schopná držet zásobárnu glykogenu, což je taky sacharid. Ale nedovedu si představit, že by někdo zvládl vypálit „jaternicu“.

Ačkoliv jsem si teď se zpožděním vzpomněl na „frndžalicu“ co chlastal Pacho, hybský zbojník a jeho banda. Že by to bylo vypálené z frndy?