Odpověděl/a – 4.prosinec 17:20
Docela mě ta otázka přinutila zapřemýšlet, ale nepřišel jsem na nic než toto: alkohol vzniká enzymatickým kvašením sacharidů, ať už jednoduchých nebo složitějších. Nic jiného než zelené rostliny sacharidy syntetizovat neumí. Z živočichů připadají v úvahu jen játra, která jsou schopná držet zásobárnu glykogenu, což je taky sacharid. Ale nedovedu si představit, že by někdo zvládl vypálit „jaternicu“.
Odpověděl/a – 4.prosinec 21:05
Docela mě ta otázka přinutila zapřemýšlet, ale nepřišel jsem na nic
než toto: alkohol vzniká enzymatickým kvašením sacharidů, ať už
jednoduchých nebo složitějších. Nic jiného než zelené rostliny sacharidy
syntetizovat neumí. Z živočichů připadají v úvahu jen játra, která
jsou schopná držet zásobárnu glykogenu, což je taky sacharid. Ale nedovedu
si představit, že by někdo zvládl vypálit „jaternicu“.
…
Ačkoliv jsem si teď se zpožděním vzpomněl na „frndžalicu“ co chlastal
Pacho, hybský zbojník a jeho banda. Že by to bylo vypálené z frndy?