Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.říjen 8:36

V nových domech bývá pod přízemním podlažím ještě prostor garáží a sklepů. Je tedy zjevné že i ten kdo žije v přízemí výtah používá. Potřebuje něco těžšího vyvést z auta, použije výtah, nulový poplatek by tedy nedával smysl. Jistě by se dalo zařídit aby výtah fungoval jen na čip, kdo platí příspěvek dostane čip a může výtahem jezdit. Kdo čip nemá, tomu se ani neotevře … toto by jistě bylo spravedlivé dokonce natolik že bychom přesně věděli kolik metrů výtahem kdo najezdil a podle toho by se mohly poplatky přesně přepočítávat 🙂 výrazně by tím ale trpěly veškeré návštěvy bez těchto čipů 🙂 Nakonec se tedy zdá nejrozumější rozdělit to rovným dílem mezi všechny.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.říjen 8:40

V nových domech bývá pod přízemním podlažím ještě prostor garáží a sklepů. Je tedy zjevné že i ten kdo žije v přízemí výtah používá. Potřebuje něco těžšího vyvést z auta, použije výtah, nulový poplatek by tedy nedával smysl. Jistě by se dalo zařídit aby výtah fungoval jen na čip, kdo platí příspěvek dostane čip a může výtahem jezdit. Kdo čip nemá, tomu se ani neotevře … toto by jistě bylo spravedlivé dokonce natolik že bychom přesně věděli kolik metrů výtahem kdo najezdil a podle toho by se mohly poplatky přesně přepočítávat 🙂 výrazně by tím ale trpěly veškeré návštěvy bez těchto čipů 🙂 Kvůli návštěvám by se muselo elegantní řešení zkomplikovat časovým oprávněním pro příchozí. Kdy někdo zazvoní dole u dveří, vy mu přes svůj telefon na dálku otevřete a tím dočasně, cca na minutu odemknete výtah komukoliv i bez čipu, za předpokladu že vy sám platíte poplatek. Pokud ne, můžete na dálku otevřít vchod ale výtah se neodemkne. To už je pro starší lidi poněkud komplikované a nakonec se tedy zdá nejrozumější rozdělit to rovným dílem mezi všechny.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.říjen 10:20

V nových domech bývá pod přízemním podlažím ještě prostor garáží a sklepů. Je tedy zjevné, že i ten, kdo žije v přízemí, výtah používá. Potřebuje něco těžšího vyvést z auta, použije výtah, nulový poplatek by tedy nedával smysl. Jistě by se dalo zařídit, aby výtah fungoval jen na čip, kdo platí příspěvek, dostane čip a může výtahem jezdit. Kdo čip nemá, tomu se ani neotevře … toto by jistě bylo spravedlivé dokonce natolik že bychom přesně věděli, kolik metrů výtahem kdo najezdil a podle toho by se mohly poplatky přesně přepočítávat 🙂 výrazně by tím ale trpěly veškeré návštěvy bez těchto čipů 🙂 Kvůli návštěvám by se muselo elegantní řešení zkomplikovat časovým oprávněním pro příchozí. Kdy někdo zazvoní dole u dveří, vy mu přes svůj telefon na dálku otevřete a tím dočasně, cca na minutu odemknete výtah komukoliv i bez čipu za předpokladu, že vy sám platíte poplatek. Pokud ne, můžete na dálku otevřít vchod, ale výtah se neodemkne. To už je pro starší lidi poněkud komplikované a nakonec se tedy zdá nejrozumnější rozdělit to rovným dílem mezi všechny.