Odpověděl/a – 21.srpen 19:28
Příčin cukrovky je mnohem více, to, co jste uvedl, jsou možné příčány kromě dalších. Existuej 7 hlavních příčin – viz odkaz.
Ad bod 2 – nezdravá strava ovlivňuje vznik cukrovky. Ale není jediná. .
" Hodnoty cholesterolu zvyšuje strava bohatá na nasycené tuky, které jsou obsaženy především v živočišných potravinách jako hovězí, vepřové a telecí maso, mléko, vejce, máslo a sýry. Nasycené tuky se ukrývají také v průmyslově zpracovaných potravinách, které obsahují kokosový nebo palmový olej a kakaové máslo.
Změna stravovacích návyků může pomoci ke snížení hladin cholesterolu. Maso zkuste nahradit rybami a jezte stravu bohatou na vlákninu, jako jsou celá zrna, zelenina a ovoce.
Místo živočišných tuků vybírejte raději rostlinné oleje a tuky s vyšším obsahem vícenenasycených mastných kyselin. Důležité je rovněž omezit spotřebu cukru, sladkostí, moučníků a smažených pokrmů.
Takže jsou to potraviny s vysokým glykemckým indexem.
–
Cukrovka zvyšuje cholessterol, takže je spíš důsledek třeba nedsotaku
pohybu, špatné stravy, dědičnosti, ale i poruchy jater a ledvin.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/sedm-pricin-vysokeho-cholesterolu-dtt-/zdravi.aspx?c=A110930_110854_zdravi_pet
Odpověděl/a – 21.srpen 19:29
Příčin cukrovky je mnohem více, to, co jste uvedl, jsou možné příčány kromě dalších. Existuej 7 hlavních příčin – viz odkaz.
Ad bod 2 – nezdravá strava ovlivňuje vznik cukrovky. Ale není jediná. .
" Hodnoty cholesterolu zvyšuje strava bohatá na nasycené tuky, které jsou obsaženy především v živočišných potravinách jako hovězí, vepřové a telecí maso, mléko, vejce, máslo a sýry. Nasycené tuky se ukrývají také v průmyslově zpracovaných potravinách, které obsahují kokosový nebo palmový olej a kakaové máslo.
Změna stravovacích návyků může pomoci ke snížení hladin cholesterolu. Maso zkuste nahradit rybami a jezte stravu bohatou na vlákninu, jako jsou celá zrna, zelenina a ovoce.
Místo živočišných tuků vybírejte raději rostlinné oleje a tuky s vyšším obsahem vícenenasycených mastných kyselin. Důležité je rovněž omezit spotřebu cukru, sladkostí, moučníků a smažených pokrmů.
Takže jsou to potraviny s vysokým glykemckým indexem.
–
Cukrovka zvyšuje cholesterol, takže je spíš důsledek třeba nedsotaku
pohybu, nadváhy, špatné stravy, dědičnosti, ale i poruchy jater a
ledvin.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/sedm-pricin-vysokeho-cholesterolu-dtt-/zdravi.aspx?c=A110930_110854_zdravi_pet
Odpověděl/a – 21.srpen 19:48
Příčin cukrovky je mnohem více,
Existuje 7 hlavních příčin – viz odkaz.
Ad 1
Cukrovka zvyšuje cholesterol, je to spíš důsledek třeba nedosttaku pohybu,
nadváhy, špatné stravy, dědičnosti, ale i poruchy jater a ledvin.
Zvýšený cholesterol nemusí být příčinou cukrovky.
Ad 2
Nezdravá strava ovlivňuje vznik cukrovky. Ale není jediná. Cukrovka totiž
zvyšuje cholesterol, který je nebezpečný pro onemocnění srdce, mozku,
ledvin, nedokrvení dolních končetin.
" Hodnoty cholesterolu zvyšuje strava bohatá na nasycené tuky, které jsou obsaženy především v živočišných potravinách jako hovězí, vepřové a telecí maso, mléko, vejce, máslo a sýry. Nasycené tuky se ukrývají také v průmyslově zpracovaných potravinách, které obsahují kokosový nebo palmový olej a kakaové máslo.
Změna stravovacích návyků může pomoci ke snížení hladin cholesterolu. Maso zkuste nahradit rybami a jezte stravu bohatou na vlákninu, jako jsou celá zrna, zelenina a ovoce.
Místo živočišných tuků vybírejte raději rostlinné oleje a tuky s vyšším obsahem vícenenasycených mastných kyselin. Důležité je rovněž omezit spotřebu cukru, sladkostí, moučníků a smažených pokrmů.
Takže j potraviny s vysokým glykemckým indexem nebezpečné a jednou z příčín vzniku cukrovky. a zvýšeného cholesterolu.
Bohužel cukrovka je onemocnění, které má tendenci snižovat hladinu
„dobrého“ HDL cholesterolu a naopak zvyšovat hladiny toho „špatného“
spolu s triglyceridy.
–
Zdroj: http://ona.idnes.cz/sedm-pricin-vysokeho-cholesterolu-dtt-/zdravi.aspx?c=A110930_110854_zdravi_pet
Odpověděl/a – 21.srpen 20:05
Příčin cukrovky je mnohem více,
„Cukrovka II. typu vzniká především na základě špatného životního
stylu. Jistou roli zde hraje i genetický předpoklad, hlavními příčinami
jsou ale nadváha či obezita, nedostatek pohybu a nezdravá výživa –
hlavně nadměrná konzumace sacharidů – mají vysoký glykemický index..
Tělo si totiž postupně zvykne na jejich přísun a po nějaké době
přestane reagovat na inzulín.“
"
http://www.bonella.cz/nachlazeni-a-nemoci/cukrovka-priciny-vzniku-a-jeji-lecba.html
Příčiny vzniku cukrovky jsou podobné jako příčiny vzniku vyššího cholesterolu, který způsobuje cukrovka.
Ad 1
Cukrovka zvyšuje cholesterol, je to spíš důsledek třeba nedosttaku pohybu,
nadváhy, špatné stravy, dědičnosti, ale i poruchy jater a ledvin.
Zvýšený cholesterol nemusí být příčinou cukrovky.
Ad 2
Nezdravá strava ovlivňuje vznik cukrovky. Ale není jediná. Cukrovka totiž
zvyšuje cholesterol, který je nebezpečný pro onemocnění srdce, mozku,
ledvin, nedokrvení dolních končetin.
" Hodnoty cholesterolu zvyšuje strava bohatá na nasycené tuky, které jsou obsaženy především v živočišných potravinách jako hovězí, vepřové a telecí maso, mléko, vejce, máslo a sýry. Nasycené tuky se ukrývají také v průmyslově zpracovaných potravinách, které obsahují kokosový nebo palmový olej a kakaové máslo.
Změna stravovacích návyků může pomoci ke snížení hladin cholesterolu. Maso zkuste nahradit rybami a jezte stravu bohatou na vlákninu, jako jsou celá zrna, zelenina a ovoce.
Místo živočišných tuků vybírejte raději rostlinné oleje a tuky s vyšším obsahem vícenenasycených mastných kyselin. Důležité je rovněž omezit spotřebu cukru, sladkostí, moučníků a smažených pokrmů.
Takže j potraviny s vysokým glykemckým indexem nebezpečné a jednou z příčín vzniku cukrovky. a zvýšeného cholesterolu.
Bohužel cukrovka je onemocnění, které má tendenci snižovat hladinu
„dobrého“ HDL cholesterolu a naopak zvyšovat hladiny toho „špatného“
spolu s triglyceridy.
–
Zdroj: http://ona.idnes.cz/sedm-pricin-vysokeho-cholesterolu-dtt-/zdravi.aspx?c=A110930_110854_zdravi_pet