Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.srpen 12:17

Ateista terorista ? 🙂 opravdu myslíte že je svým racionální vědeckým přístupem tak motivován zabíjet pro svou nevíru v nadpřirozené bytosti ? To náboženství přináší fanatismus, a to náboženství v jakékoliv podobě. Už v principu totiž od lidí vyžaduje naprostou poslušnost a oddanost bez otázek a bez pochybností – věřící musí být schopen pro svou víru i zabít a neptat svého svědomí, pokud mu to přikázal vysoce postavený představitel jeho církve či to dokonce vychází ze svatého písma jemá věřící právo pochybovat. Ateistu si jako zaníceného teroristu si skutečně představit neumím, tímhle oslabením mysli totiž netrpí.

Vaše naivní ignorování jakékoliv vazby mezi učením islámu a terorismem je až podivuhodné. Islám nepřipouští toleranci jiných náboženství, tím méně pak toleranci těch kteří pohádkám nevěří, ať už si je vymýšlí jakákoliv svatá hlava. Jejich boj proti nevěřícím je nedílnou součástí jejich učení a víry samotné. Pokud toto odmítáte vidět, podivným způsobem se oslepujete a stáváte se ještě snažší a zranitelnější kořistí, nemyslím si, že vám to dá evoluční výhodu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.srpen 12:21

Ateista terorista ? 🙂 opravdu myslíte že je svým racionální vědeckým přístupem tak motivován zabíjet pro svou nevíru v nadpřirozené bytosti ? Náboženství přináší fanatismus, náboženství v jakékoliv podobě. Už v principu totiž od lidí vyžaduje naprostou poslušnost a oddanost bez otázek a bez pochybností – věřící musí být schopen pro svou víru zabít a neptat se přitom vlastního svědomí, pokud mu to přikáže vysoce postavený představitel jeho církve či to dokonce vychází ze svatého písma o kterém se nesmí pochybovat. Ateistu si jako zaníceného teroristu skutečně představit neumím, tímhle oslabením mysli a upozaděním vlastních hodnot či vlastního smyslu pro morálku totiž obvykle netrpí a tak se obvykle nedopouští zrůdností ve jménu jakékoliv víry.

Vaše naivní ignorování vazby mezi učením islámu a terorismem je až podivuhodné. Islám nepřipouští toleranci jiných náboženství, tím méně pak toleranci těch, kteří pohádkám nevěří bez ohledu na to jaká svatá hlava si je vymýšlí. Jejich boj proti nevěřícím je nedílnou součástí jejich učení a víry samotné. Pokud toto odmítáte vidět, podivným způsobem se oslepujete a stáváte se ještě snažší a zranitelnější kořistí, nemyslím si, že vám to dá evoluční výhodu.