Odpověděl/a – 10.srpen 15:02
surovina je výchozí látka, která je určena např. k výrobě ptoravin., tedy dašlímu zpracování.
potravina je poživatina, která má výživnou hodnotu, jí se v neupraveném stavu, nebo upraveném jako jídlo.
Rostilinný původ poravinových surovin
Např.
Obiloviny jsou surovinou pro výrobu mouky, z ní se pak peče chléb, housky,
buchty = potraviny.
Brambory jsou suroviny, z níž se vařením, pečením atd. vytvoří potravina.
Jsou ale i poravinové suroviny živočišného původu např. maso, vejce, mléko.
Projděte si podrobnosti v odkazu
http://www.wikiskripta.eu/index.php/Potraviny_a_potravinov%C3%A9_suroviny_%C5%BEivo%C4%8Di%C5%A1n%C3%A9ho_p%C5%AFvodu
Odpověděl/a – 10.srpen 18:43
surovina je výchozí látka, která je určena např. k výrobě potravin., tedy dašlímu zpracování.
potravina je poživatina, která má výživnou hodnotu, jí se v neupraveném stavu, nebo upraveném jako jídlo.
Rostilinný původ poravinových surovin
Např.
Obiloviny jsou surovinou pro výrobu mouky, z ní se pak peče chléb, housky,
buchty = potraviny.
Brambory jsou suroviny, z níž se vařením, pečením atd. vytvoří potravina.
Jsou ale i poravinové suroviny živočišného původu např. maso, vejce, mléko.
Projděte si podrobnosti v odkazu
http://www.wikiskripta.eu/index.php/Potraviny_a_potravinov%C3%A9_suroviny_%C5%BEivo%C4%8Di%C5%A1n%C3%A9ho_p%C5%AFvodu