Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.srpen 15:25

Přečti si Hovory s Bohem (3 díly), uvidíš to z jiného pohledu a třeba zjistíš, že peklo není, Bůh (každý) má všechny ovečky rád stejně (poctivce, zloděje i vraha), nikofo netrestá… Nerozišuje kidi na dobré nebo špatné, To dělají lidé, ti si sami určují pravidla a morálku.
I Desatero zní v původní podobě jinak a Boží zákony či vesmír „nezná“ předponu ne (nepokradeš, nesesmylníš, nebudeš…), neustálým přepisováním a překladama tady dnes nožná máme zcela jinou podobu, upravovanou církebními hodnostáři.
Pravděpodobně je tvé"bádání a filosofování" jen plýtvání časem, který by se dal využít „smysluplněji“ 😁
V pekle zřejmě nejsou žádní lidé, peklo je tady na zemi (to je také názor… podotýkám, že svůj názor zde neventiluji). A tedy končí smrtí.
„Duše“ to je jiná kapitola. Přečti si Hovory, otevřou se ti nové obzory, možná pozměníš názory :)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.srpen 15:33

Přečti si Hovory s Bohem (3 díly), uvidíš to z jiného pohledu a třeba zjistíš, že peklo není, Bůh (každý) má všechny ovečky rád stejně (poctivce, zloděje i vraha), nikoho netrestá… Nerozlišuje lidi na dobré nebo špatné, To dělají lidé, ti si sami určují pravidla a morálku.
I Desatero zní v původní podobě jinak a Boží zákony či vesmír „nezná“ předponu ne (nepokradeš, nesesmylníš, nebudeš…), neustálým přepisováním a překladama tady dnes nožná máme zcela jinou podobu, upravovanou církevními hodnostáři.
Pravděpodobně je tvé „bádání a filosofování“ jen plýtvání časem, který by se dal využít „smysluplněji“ 😁
V " pekle" zřejmě nejsou žádní lidé, peklo je tady na zemi (to je také názor… podotýkám, že svůj názor zde neventiluji). A tedy končí smrtí.
„Duše“ to je jiná kapitola. Přečti si Hovory, otevřou se ti nové obzory, možná pozměníš názory :)